Novi poraz juniora, Finska preokrenula u završnici

Puleni Boška Radovića su u prvom meču borbe za plasman od 9. do 16. mjesta izgubili od Finske sa 70:68, iako su tri i po minuta prije kraja vodili 66:60
65 pregleda 3 komentar(a)
Juniorska košarkaška reprezentacija, Foto: FIBAEUROPE
Juniorska košarkaška reprezentacija, Foto: FIBAEUROPE
Ažurirano: 27.07.2015. 14:02h

Borba za opstanak u A diviziji će biti vraški teška, jer je očito da juniorskoj košarkaškoj reprezentaciji Crne Gore nešto nedostaje.

„Crveni“ su izgubili i treći meč na Evropskom prvenstvu u Volosu, i opet su potonuli u završnici, kao u 1. kolu protiv Letonije.

Puleni Boška Radovića su u prvom meču borbe za plasman od 9. do 16. mjesta izgubili od Finske sa 70:68, iako su tri i po minuta prije kraja vodili 66:60.

Tim iz Skandinavije je preokrenuo na 67:66, kapiten Ognjen Čarapić je vratio prednost 36 sekundi prije kraja, da bi Edon Makshuni sa dva bacanja ponovo donio višak Fincima.

Čarapić je pokušao da donese pobjedu svom timu, ali je promašio, nakon čega je Atu Kivimeki polovičnim izvođenjem penala postavio konačnih 70:68.

Čarapić i Filip Bakić su postigli po 17 poena, Todor Radonjić je ubacio 12, a Miloš Popović 11.

Fince je predvodio Makshuni sa 21 koševa, Lauri Markanen je dodao 18, a Remu Raitanen 13.

Crna Gora sjutra igra sa Hrvatskom, a u srijedu sa Ukrajinom. Nakon toga će igrati sa jednom od četiri ekipe koja iz druge faze ne stigne do četvrtfinala.

Pobjednik tog meča će ostati u A diviziji, a četiri poražena tima će se boriti za još jedno preostalo mjesto u eliti.

Bonus video: