Predstavljamo rivale Budućnosti u Evroligi: Bajern - posljednji rival i trener kojeg svi znamo

Podgoričani u „Audi domu” gostuju 28. decembra, a Dejan Radonjić će u renoviranu "Moraču" prvi put kao trener Bavaraca stići 1. marta
121 pregleda 2 komentar(a)
Dejan Radonjić Bajern Minhen, Foto: Bayern
Dejan Radonjić Bajern Minhen, Foto: Bayern
Ažurirano: 08.10.2018. 19:32h

Na zatvaranju prvog kruga Evrolige, košarkaši Budućnost Volija će gostovati Bajernu, sa kojim su se u prethodne dvije sezone četiri puta sastali u Evrokupu i sve mečeve izgubili.

Ovog puta na klupi Bavaraca neće biti legendarni Aleksandar Đorđević, već jedan od najboljih ambasadora crnogorske košarke - bivši plejmejker i trener kluba iz Njegoševog parka, Dejan Radonjić.

Drugi selektor Crne Gore je ljeta 2017. napustio Crvenu zvezdu nakon devet osvojenih trofeja za četiri godine i dugo čekao pravu ponudu.

Ona je, pomalo neočekivano, stigla iz Minhena, gdje je naslijedio slavnog Srbina i vratio Bajern u Evroligu osvajanjem Bundeslige.

Radonjić je ovog ljeta dobio šansu da skroji tim po svom izboru i doveo jednog od svojih "vojnika" iz Zvezde, Nemanju Dangubića.

Iz Brose basketsa su stigli Leon Radošević i Maodo Lo, iz Barselone sjajni šuter Peteri Koponen, a najveće pojačanje je stiglo 3. oktobra, kada je ugovor potpisao Derik Vilijams.

U pitanju je krilni centar koji je odigrao 428 utakmica u NBA za Minesotu, Sakramento, Njujork, Majami, Klivlend i LA Lejkerse i prosječno bilježio 8,9 poena i četiri skoka.

U timu su ostali Stefan Jović, Danilo Bartel, Devin Buker, Nihad Đedović... Bavarci po mišljenju stručnjaka i bukmejkera nisu kandidati za četvrtfinale, ali nije bila ni Zvezda dok ju je Radonjić vodio, pa je jednom bila među osam najboljih, a u sezoni 2016/2017. završila deveta sa 16 pobjeda i 14 poraza.

Podgoričani u "Audi domu" gostuju 28. decembra, a Radonjić će u renoviranu "Moraču" prvi put kao trener Bavaraca stići 1. marta.

Bonus video: