Čović: Ciljevi ostvareni, sačuvana tradicija kluba

1 komentar(a)
Nebojša Čović, Foto: KK Crvena zvezda
Nebojša Čović, Foto: KK Crvena zvezda
Ažurirano: 25.07.2015. 09:30h

Skupština košarkaškog kluba Crvena zvezda ozvaničila je izvještaj o okončanju Unapred pripremljenog plana reorganizacije (UPPR), a predsjednik crveno-bijelih Nebojša Čović istakao je da je sačuvana tradicija kluba i nastavljen brend Crvene zvezde.

"UPPR je završen za manje od četiri godine, godinu prije planiranog roka. Sačuvana je tradicija kluba, izbjegnuto je gašenje i bankrot. Vraćen je založeni žig i nastavljen je brend Crvene zvezde. Nastavićemo da funkcionišemo pod imenom Crvena zvezda Telekom zbog sponzorstva", rekao je Čović novinarima na stadionu "Rajko Mitić".

On je naveo da minimalni budžet kluba mora da bude četiri miliona eura zbog Evrolige.

"Mi ćemo pokusati da on bude između 5,2 i 5,5 miliona eura, smatram da je to izvodljivo. Bilo je mnogo onih koji nisu vjerovali, ali vrijeme je pokazalo da smo imali realan koncept i jasne ideje, pa je saniran KK Crvena zvezda. Sve je urađeno po zakonu, nastavljamo da funkcionššemo i trebalo bi da gledamo u budućnost", poručio je Čović.

On je naveo da je Crvena zvezda prihodovala 625.000 dolara za prelazak centra Bobana Marjanovića u San Antonio, čime je klub sklonio suspenziju BAT zbog dugovanja igračima.

"Marjanoviću istekao ugovor i mogao je da ode i bez obeštećenja. Zahvaljujući njemu i njegovom menadžeru Mišku Ražnatoviću, Crvena zvezda je ipak prihodovala taj novac", napomenuo je Čović.

Kako je dodao, crveno-bijele očekuje interesantna i teška sezona.

"Ciljevi se znaju, a to je da obezbijedimo Evroligu za sezonu 2016/17. Možda ćemo ponoviti sezonu, a možda i ne, možda ćemo zastati. U svakom slučaju, želja nam je da u svim takmičenjima pobjeđujemo", kazao je predsjednik Crvene zvezde, uz napomenu da će saradnja sa FMP biti nastavljena.

Čović je naglasio da je klub od početka imao podršku državnih i nadležnih organa.

"Sve smo uradili po zakonu i došli do usvajanja UPPR. Ispunili smo sve ciljeve da se sačuva tradicija Crvene zvezde, da se sačuva timski i igrački potencijal koji je osvježen od strane FMP-a, da se obezbijede uslovi na evropskom nivou, kao i nastupi mlađih selekcija u KSS-u. Sanirali smo obaveze prema poveriocima, putem transparentnosti smo obezbijedili uslove za izmirenje dugova, željeli smo da se obezbijedi veći kvalitet srpske košarke, da se izvede reorganizacija i stabilizacija kluba", zaključio je Čović.

Bonus video: