Markus Vilijams pao na doping testu

2 komentar(a)
Markus Vilijams, Foto: ABA LIGA
Markus Vilijams, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 16.07.2015. 11:07h

Košarkaš Crvene zvezde Markus Vilijams bio je pozitivan na marihuanu poslije prve utakmice finala plej-ofa Super lige Srbije protiv Partizana, koja je odigrana 12. juna, ekskluzivno je danas objavio beogradski Blic.

U pitanju su rezultati prvog testa za koje je potrebno 40 dana i oni su stigli iz Beča. Amerikanac sada ima sedam dana da pošalje B uzorak. Marihuana, inače, ne utiče na poboljšanje fizičke snage, ali popravlja raspoloženje.

Prema pravilniku, Vilijamsu slijedi suspenzija između tri i šest mjeseci i Zvezda ima pravo da raskine ugovor sa njim.

Crvena zvezda je u toj utakmici trijumfovala sa 78:64, a Vilijams je postigao 11 poena i upisao osam asistencija.

Vilijams je drugi Amerikanac u srpskom prvenstvu koji je "duvao", pošto je prije četiri godine pozitivan na maruhuanu bio Džejms Gista iz Partizana, poslije utakmice sa Hemofarmom, takođe u finalnoj seriji plej-ofa.

Zvezda potvrdila doping

Crvena zvezda je potvrdila je da je američki košarkaš Markus Vilijams bio pozitivan na marihuanu poslije prve utakmice finala plej-ofa Superlige, ali da će klub o kažnjavanju pleja sačekati konačnu potvrdu Antidoping agencije, kao i odluku Košarkaškog saveza Srbije.

"Američki internacionalac ima pravo da o svom trošku u roku od sedam dana pošalje pismeno izjašnjenje o celom slučaju ili zatraži analizu B uzorka, što mu je klub i sugerisao. Ukoliko to ne učini, uzorak A će se smatrati kao validan i konačan", navodi se u saopštenju crveno-bijelih.

Iz kluba navode da će Vilijams biti oštro kažnjen, ako se "konačno utvrdi" da je bio pozitivan na marihuanu.

"KK Crvena zvezda Telekom se maksimalno zalaže za sve vrijednosti koje propagira sport i zdušno se bori protiv korišćenja nedozvoljenih sredstava. Iz tog razloga sačekaćemo konačnu potvrdu Antidoping agencije Republike Srbije, kao i odluku KSS-a i ukoliko se konačno utvrdi da je Markus Vilijams bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu klub će donijeti oštre disciplinske mjere u skladu sa disciplinskim pravilnikom koji se rigorozno odnosi prema ovakvim slučajevima", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: