Ivanović otišao, Mega Leks nova destinacija?

72 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.07.2015. 23:13h

Nakon četiri godine putevi se razdvajaju - Budućnost Voli i plej Nikola Ivanović dogovorili su prekid saradnje, godinu prije isteka ugovora, zvanično je u jednoj rečenici saopšteno iz podgoričkog kluba.

U saopštenju se ne navodi razlog prijevremenog rastanka nekada najvećeg talenta Crne Gore i jednog od najperspektivnijih igrača Evrope, i Budućnosti, u kojoj nikada nije dobio pravu šansu da taj potencijal i razvije.

Vijest je na svom Tviter profilu potvrdio i Ivanovićev menadžer Miško Ražnatović.

„Jedan od talentovanijih plejmejkera u ABA ligi, Nikola Ivanović, rođen 1994. godine, slobodan je igrač. Vrlo brzo će odlučiti u kom će klubu nastaviti karijeru”, napisao je Ražnatović.

Postojala je mogućnost da Ivanović karijeru nastavi u Španiji, ali je ta opcija otpala. Kako „Vijesti” saznaju, Ivanović bi trebalo da pojača srpski Mega Leks.

Što zbog dolaska Omara Kuka, što zbog povrede mišića stomaka, Ivanović je prošle sezone igrao manje nego prethodnih godina u dresu Budućnosti i imao znatno skromniji učinak u ABA ligi - igrao je 9,4 minuta i upisao 3,4 poena, 0,7 skokova i 1,2 asistencije prosječno po meču.

Standardni crnogorski reprezentativac je minule sezone samo na dvije utakmice je proveo 20 i više minuta na parketu (protiv Metalca i Igokee), a svega osam od ukupno 31 u protekloj sezoni u regionalnom takmičenju je igrao 10 i više minuta.

Prošle sezone u Evrokupu je na osam odigranih utakmica prosječno igrao 13,01 minut, postizao je 3,8 poena, imao 0,9 skokova, te 2,3 asistencije po meču.

U sezoni 2011/2012 ABA lige je prosječno na terenu provodio 16,2 minuta, postizao 6,9 poena, imao 1,1 skok i 1,4 asistenciju po meču. U sezoni 2012/2013 je za 17,7 minuta prosječno na terenu upisao prosječno 5,2 poena, 1,3 skoka i jednu asistenciju. Pretprošla sezona mu je bila najbolja u dresu Budućnosti jer je igrao 18,9 minuta, postizao 8,1 poen, imao 1,3 skoka i 3,3 asistencije prosječno po utakmici u ABA ligi.

Veliki talenat crnogorske košarke je u Budućnost stigao u ljeto 2011. godine iz barskog Mornara (gdje je proveo sezonu), a prvo je potpisaostipendijski ugovor, jer je bio maloljetan, a u februaru iduće godine i prvi profesionalni, četvorogodišnji ugovor...

Dvadesetjednogodišnji Podgoričanin, koji je ponikao u najvećem crnogorskom rasadniku košarkaških talenata, KK Džoker, uletio je u košarkašku orbitu 2010. godine, kada je izabran u idealnu petorku Evropskog prvenstva za kadete, koje je održano u Baru.

Ivanović je u dresu Budućnosti osvojio četiri titule i tri Kupa Crne Gore, a prošle sezone je igrao i polufinale plej-ofa ABA lige.

Prije četiri dana je ugovor na jednu plus jednu godinu produžio kapiten Suad Šehović.

Bonus video: