Pobjedom nad Finskom, košarkaši na kraju 13.

"Rezultatom nisam zadovoljan, ali trudim i zalaganjem igrača jesam", kazao je selektor Zvezdan Mitrović.
0 komentar(a)
Crna Gora - Finska 1, Foto: Screenshot (Facebook)
Crna Gora - Finska 1, Foto: Screenshot (Facebook)
Ažurirano: 13.07.2015. 08:58h

U posljednjoj utakmici na 28. Univerzijadi, košarkaška reprezentacija Crne Gore pobijedila je Finsku rezultatom 74:57 i osvojila 13. mjesto na turniru.

Pitanje pobjednika ni jednog tenutka nije se postavljalo – izabranici Zvezdana Mitrovića od početka su stekli prednost koju su konstantno uvećavali do kraja.

"Poslije razočaravajućih poraza na startu od po dva poena, valjda nam je došla rutina sama od sebe i savladali smo Tursku juče dvadesetak poena i evo sada Finsku u meču u kojem pobjeda u nijednom trenutku nije dolazila u pitanje.

Možda je postojala neka psihološka barijera da promašujemo to slobodno bacanje koje je bilo odlučujuće i nismo otišli dalje, takav je sistem takmičenja Mi smo završili sa skorom 4-4 i koš razlikom +70 i možda to govori o nekom našem rezultatu.

Mogu da kažem da je evidentno i povreda Vrbice, koji je naš jedini pravi plej, uticala umnogome na našu igru i konačan rezultat. On je protiv Finske odigrao odličnu utakmicu i vidjeli ste da nismo imali problema, kazao je selektor Mitrović”.

O ukupnom utisku i učinku, Mitrović je rekao:

"Kvalitet turnira je izuzetno visok. Ovdje skoro kompletan Kanzas Univerzitet koji se smatra izuzetno ozbiljnom ekipom, Rusija je došla sa snažnim timom, ima tu još nekoliko dobrih ekipa.

Što se naš tiče, rezultatom nisam zadovoljan, ali trudom i zalaganjem igrača jesam, neću da ponavljam kako smo ovdje došli bez osmorice igrača sa spiska.

Rezultatom nisam zadovoljan, mislio sam da ćemo ući u drugi krug.

Trudili smo se, davali maksimum, ali je bukvalno nedostajao taj jedan poen u završnici, to jedno slobodno bacanje koje bi nas odvelo među osam, a tamo ne znam šta bi se sve moglo desiti.

Konačno 13. mjesto od 24 ekipe nije nikakav uspjeh, ali nije ni drastičan neuspjeh kada znam kakvi su nas sve pehovi pratili i sa kakvom smo ekipom došli ovdje.

Najvažnije za ove igrače jeste da su stekli novo međunarodno iskustvo, igrali su protiv Rusije, Kanade, Koreje i ko zna da li će se sa njima više srijetati.

To je najveći plus sa Univerzijade u Gvangžuu za ovu košarkašku selekciju, zaključio je Zvezdan Mitrović”.

Bonus video: