Bilo je zadovoljstvo ponovo biti u “Morači”

"Bilo je zadovoljstvo ponovo biti u “Morači”, ljepšoj nego prije, i nadam se da će Budućnost u ovoj dvorani imati još uspjeha, sličnih onim iz prošle godine”, rekao je Kuzmanović za “Vijesti”
197 pregleda 0 komentar(a)
kuzmanović, Foto: KK Budućnost Voli
kuzmanović, Foto: KK Budućnost Voli
Ažurirano: 13.10.2018. 14:46h

Jedan od bivših asova koji su na evroligaškoj premijeri dobili posebne nagrade KK Budućnost Voli bio je Vladimir Kuzmanović, koji je u plavom dresu proveo tri sezone.

U tom periodu osvojio je dvije titule prvaka SR Jugoslavije, Kup a igrao je i Evroligu.

“Izuzetno mi je drago što je Budućnost ukazala čast igračima i trenerima, koji su obilježili različite epohe razvoja kluba. Biti dio te grupe za mene velika čast i zanimljivo je da sam ovu plaketu dobio na isti dan kada sam završio igračku karijeru prije 13 godina. Bilo je zadovoljstvo ponovo biti u “Morači”, ljepšoj nego prije, i nadam se da će Budućnost u ovoj dvorani imati još uspjeha, sličnih onim iz prošle godine”, rekao je Kuzmanović za “Vijesti”.

Nekadašnji as “plavih” je kraj parketa ispratio prvi meč Budućnosti u Evroligi nakon 15 sezona i poraz od Armanija...

“Bila je primjetna stegnutost kod igrača, jer su sigurno podlegli pritisku da se prva utakmica pobjedi i tako dodatno uveliča povratak Budućnosti u Evroligu. Da je u nekoliko navrata kada je bila na korak do izjednačenja, Budućnost preokrenula rezultat, ubijeđen sam da bi italijanski tim posustao... Ipak, nema vremena za preveliku analizu, ritam je jak i treba se okrenuti sljedećem rivalu - Igokei u ABA ligi”, kazao je Kuzmanović.

Od utorka kreću dva meča nedjeljno za podgorički klub u Evroligi. Prvi je u gostima protiv Darašufake, sa kojom je Budućnost igrala četvrtfinale Evrokupa prošle sezone.

”Počinje onaj ritam od dva meča sedmično u Evroligi, plus putovanja, izuzetno zahtjevna serija, jer se igra i ABA liga. Prvo je meč sa Darašufakom, pa dolazi Makabi u “Moraču” vjerujem da uz mnogo agresivnijiu igru, može da se anulira poraz od Armanija”, rekao je Kuzmanović.

Bonus video: