Poraz kadeta od Hrvatske u Daruvaru

0 komentar(a)
Muška kadetska košarkaška reprezentacija, Foto: Košarkaški savez Crne Gore
Muška kadetska košarkaška reprezentacija, Foto: Košarkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 10.07.2015. 21:12h

Muška Kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je danas u Daruvaru i u drugom kontrolnom meču od selekcije Hrvatske 72:68 (21:14, 17:23, 19:13, 15:17), u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo, koje je na programu od 6. do 16. avgusta u Kaunasu (Litvanija).

"Zadovoljan sam izdanjima koja smo pružili u duelima protiv Hrvatske iako smo doživjeli poraze. Igrali smo protiv reprezentacije koja je u ovom uzrastu među pet najboljih u Evropi, a za nas su dueli u Daruvaru bili prve provjere u pripremnom periodu. Odigrali smo dva meča koja su odlučena u neizvjesnim završnicama. U drugom duelu nijesmo pogodili nijednu trojku, ali smo uspjeli da se izborimo za neizvjesnu završnicu, u kojoj smo promašili nekoliko zicera, uključujući i jedan koji smo imali u trenutku kada je protivnik imao samo dva poena prednosti. Ipak, mogu da budem zadovoljan zalaganjem svih igrača, koji su pokazali da i ova generacija ima potencijal i da će imati što da pokaže na prvenstvu. Imamo dovoljno vremena da se kvalitetno pripremimo, očekuju nas dvije provjere u Sloveniji i vjerujem da će poslije mečeva protiv Hrvatske, forma da ide uzlaznom putanjom i da će igrači dobiti samopuzdanje", kazao je nakon meča selektor Dušan Dubljević.

Petar Raičković i Andrija Slavković bili su najbolji u redovima naše reprezentacije, a odlično izdanje pružio je i Vuk Popović koji je pored svog imena upisao 10 poena.

Reprezentacija iz Hrvatske putuje u Sloveniju, gdje će 13. i 14. jula odigrati dva kontrolna meča protiv domaće selekcije.

Bonus video: