Zvezda u grupi sa Realom

0 komentar(a)
Evroliga 2015/2016, Foto: Euroleague.net
Evroliga 2015/2016, Foto: Euroleague.net
Ažurirano: 09.07.2015. 12:02h

Branilac trofeja u Evroligi, madridski Real u predstojećoj sezoni u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju igraće u grupe A sa Crvenom zvezdom, Fenerbahčeom, Himkijem, Bajernom i Strazburom, odlučeno je danas žrijebom u Barseloni.

"Grupa je izuzetno jaka, sa timovima koji su pravljeni za vrh Evrolige - Real i Fenerbahče, koji je izuzetno aktivan u dosadašnjem dijelu prelaznog roka. Himki će takođe izaći sa velikim budžetom i kvalitetnim timom. Od Bajerna treba očekivati više u Evroligi u odnosu na prošlu sezonu. Mi bi trebalo da pokušamo da budemo konkurentni svim timovima", rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić za Sport klub.

U grupi B nalaze se Olimpijakos, Efes, Laboral, Armani, Cedevita i Limož.

Barselona, Panatinaikos, Lokomotiva Kuban, Žalgiris, Karšijaka i Zelena Gora takmičiće se u grupi C, a u grupa D CSKA Moskva, Makabi, Unikaha, Bamberg, Darušafaka i Dinamo Sasari.

Plasman u Top 16 fazu izboriće po četiri najbolja tima iz svake grupe, dok će ostale ekipe nastaviti takmičenje u Evrokupu.

U narednu fazu plasiraće se četiri prvoplasirane ekipe, koje će posle četvrtfinalnih serija izboriti plasman na fajnal - for.

Završni turnir biće održan od 12. do 15. maja 2016. godine u dvorani "Mercedes benc arena" u Berlinu.

Bonus video: