Budućnost Voli protiv Uniksa i Banvita

Ostali rivali u grupi su Trabzon, čiji dres nosi Di Bost, Aris i Steaua
0 komentar(a)
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.07.2015. 10:42h

Budućnost Voli će naredne sezone u Evrokupu igrati u grupi D zajedno sa ekipama Uniksa, Banvita, Trabzona, Arisa i Steauom.

To je epilog današnjeg žrijeba u Barseloni.

"U ovom trenutku smo svi svima nepoznanice, jer nisu formirani timovi za narednu sezonu. Uniks je godinama igrao Evroligu, radi se o ozbiljnom timu, koji će, u to nema sumnje, imati velika ambicije. Sa Banvitom igramo već nekoliko sezone, kvalitetan sastav pun stranaca. Sa Trabzonom smo protekle sezone igrali na turniru u Izmiru, upoznati smo sa njihovim kvalitetom, ali je pitanje da li će igrati u istom sastavu. Aris, zbog krize u Grčkoj, igra praktilno sa domaćim igračima, dok je Steaua potpuna nepoznanica. Znamo samo da su tamo igrali Ikonić i Barać. U ovom trenutku je nepoznanica i naš sastav, osim mlađih igrača, imamo samo tri seniora pod ugovorom - Nikola Ivanović, Darko Planinić i Robert Rikić. Nadam se da ćemo napraviti kvalitetan tim, da ćemo dostojno reprezentovati crnogorsku košarku i da ćemo izboriti plasman među četiri najbolja tima", rekao je za "Vijesti" Gavrilo Pajović, sportski direktor Podgoričana.

Ruski tim je protekle sezone došao do polufinala ovog takmičenja, ali je zaustavljen od Gran Kanarije.

Jedan od ključnih igrača time je Amerikanac Kit Lengford, a kao pojačanje je prije nekoliko dana doveden Artsiom Parahuski, prošle sezone centar Nižnji Novgoroda.

Stigao je i dosadašnje krilo Žalgirisa, odlični šuter Arturas Milaknis, a ugovor je produžen za Valerijem Lihodejom.

Kurtisu Džerelsu je istekao ugovor, ali postoji mogućnost da ostane u Kazanju.

Na klupi Uniksa je iskusni Jevgeni Pašutin.

Sa Banvitom su Podgoričani igrali dva puta prošle sezone u drugoj fazi i oba puta su poraženi.

Dres tima iz Bandirme je protekle sezone nosio Vladimir Dragičević i ostaje otvoreni da li će ostazi, jer mu je istekao ugovor.

Ugovori su istekli Sami Mehiji, Erlu Roulendu, Džimiju Baronu i Čaku Dejvisu.

Kao pojačanje su angažovani, bar za sada, američki trio - Džonson Dominik (Makabi Rišon), Džeki Karmičel (Makabi Rišon) i Kortni Fortson (Saratov).

Protekle sezone turski tim je, takođe, stigao do polufinala, ali je eliminisan od Himkija, koji je kasnije osvojio trofej.

Trabzon je protekle sezone bio hit u Turskoj, zajedno sa Pinar Karšijakom, pošto je stigao do polufinala plej-ofa, gdje je eliminisan od Anadolu Efesa.

Za ovaj klub igraju nekedašnji plej Podgoričana Di Bost, Novica Veličković, Andrija Stipanović...

Aris je plasmanom u polufinale plej-ofa šampionata Grčke (poražen od Olimpijakosa) izborio plasman u Evrokup, gdje se vraća nakon tri godine.

Od poznatih igrača, za tim iz Soluna igra Mihalis Pelikanos, bivši član Olimpijakosa.

Steaua je prošlosezonski polufinalista plej-ofa domaćeg šampionata.

Prije nekoliko dana angažovan je Marko Marinović (Olimpija), a od igrača sa prostora bivše Jugoslavije, dres ovog kluba Goran Ikonić i Pankracije Barać.

Po četiri najbolja tima iz svih šest grupa, plasiraće se u drugu fazu.

Bonus video: