Taunsu 190 miliona dolara od Minesote

Talentovani centar već tri sezone nije propustio nijednu utakmicu svog tima, a u prethodnoj sezoni je bilježio 21,3 poena i 12,3 skokova po utakmici
53 pregleda 0 komentar(a)
Karl-Entoni Tauns, Foto: Beta/AP
Karl-Entoni Tauns, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.09.2018. 06:56h

Karl Entoni Tauns dogovorio je novi ugovor sa Minesotom, prenosi ESPN.

Talentovani centar će za pet godina u Vulvsima zaraditi 190 miliona dolara.

"Otkako sam draftovan 25. juna 2015, potpuno sam posvećen Minesoti. Na isto sam se obavezao 22. septembra 2018. Jednako sam uzbuđen", stoji u saopštenju Taunsa.

On je obećao navijačima, saigračima i svima u klubu da će učiniti sve da "ostvari viziju" Flipa Saundersa, koji ga je draftovao, kao i "njegov san o pobjeđivanju s poštovanjem i dostojanstvom".

"Hvala svima koji su verovali u mene", poručio je centar Vulvsa.

Potposivanje super-maksimalnog ugovora uključuje i mogućnost da Tauns zaradi i do 30 odsto klupskog salari kapa ukoliko bude proglašen za najvrjednijeg igrača lige ili najboljeg odbrambenog igrača godine.

Tauns već tri sezone nije propustio nijednu utakmicu svog tima, a u prethodnoj sezoni je bilježio 21,3 poena i 12,3 skokova po utakmici.

Nedavno je objavljeno da druga zvijezda kluba, Džimi Batler, upravo želi da napusti klub zbog sukoba sa Taunsom.

Spekuliše se da Batler preferira odlazak u Njujork Nikse, Bruklin Netse ili Los Anđeles Kliperse, gdje bi se, prema navodima medija, dogodine mogao udružiti sa Kajrijem Irvingom ili Kavajem Lenardom kojima narednog ljeta ističu ugovori i mogli bi napustiti Boston, odnosno Toronto.

Bonus video: