„Španci” oduševili djecu

1 komentar(a)
Telekom košarkaški kamp, Foto: Aleksandar Vučković
Telekom košarkaški kamp, Foto: Aleksandar Vučković
Ažurirano: 04.07.2015. 11:31h

Poznata košarkaška lica na kampu u Kolašinu - Vlado Šćepanović, Miodrag Kadija, Ranko Čarapić, Slobodan Tošić, Savo Đikanović, Rade Petrović, Dragan Pejić, Dražen Dulović...

A juče, bar nakratko, dobili su „pojačanje” u liku dva aktuelna crnogorska reprezentativca, koja su protekle sezone oduševljavala publiku u Španiji - Bojan Dubljević, as Valensije, i Nemanja Radović, jedan od najboljih igrača Mursije.

Slikanje, druženje na treningu, izazvali su veliku pažnju djece, koja su očigledno bila dobro upoznata šta su Dubljević i Radović pokazali u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi u Evropi.

Naše reprezentativce je predstavio Šćepanović, jedan od organizatora kampa, a djecu je interesovalo gotovo sve - od toga koji broj patika nose, preko detalja o karijerama i najboljim izdanjima, pa do toga zašto obojica puštaju brade.

"Najbolja utakmica koju sam odigrao bila je protiv Bilbaoa i u kojoj sam dao 34 poena. To je ujedno i moj rekord - rekao je Dubljević, a na pitanje koje je izazvalo opšte oduševljenje među trenerima i djecom je rekao:

"Brada je sada imidž u svijetu košarke i mi se prilagođavamo tome".

"Obojica smo visoki po 206 centimetara, obojica igramo na pozicijama četiri i pet, a ponekad i tri, obojica imamo po 23 godine, obojica igramo u Španiji, tako da ima dosta sličnosti kod nas dvojice. Što se tiče moje najbolje utakmice, u pitanju je duel protiv Partizana, kada sam u dresu Mega Vizure ubacio 29 poena", istakao je Radović.

„Telekom košarkaški kamp - Kolašin 2015” počeo je sa radom 21. juna i traje do 12. jula, a djeca će raditi u tri smjene od po sedam dana.

Bonus video: