Crna Gora u grupi sa Italijom, Velikom Britanijom i Albanijom

1 komentar(a)
Košarkašice Crne Gore, Foto: FIBAEUROPE.COM
Košarkašice Crne Gore, Foto: FIBAEUROPE.COM
Ažurirano: 04.07.2015. 11:05h

Ženska seniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017. godine u Češkoj igraće u grupi C sa Italijom, Velikom Britanijom, koje su učestvovale na nedavnom prvenstvu Starog kontinenta, i Albanijom.

To je epilog današnjeg žrijeba u Minhenu. U kvalifikacijama će učestovati 33 reprezentacije koje će biti podijeljene u šest grupa sa po četiri i tri grupe sa po tri tima.

Plasman na završni turnir kontinentalnog šampionata, izboriće pobjednici grupa, kao i šest najboljih drugoplasiranih timova, uz domaćina Češku.

"Moramo da budemo zadovoljni žrijebom jer smo dobili protivnike po mjeri, a moglo je da bude i teže jer je u drugom šeširu bilo dosta odličnih reprezentacija. Bili smo u prvom šeširu i ta činjenica nam daje obavezu da u kvalifikacijama opravdamo ulogu favorita i da izborimo plasman na šampionatu u Češkoj. Italija i Velika Britanija su protivnici koji zaslužuju respekt i ozbiljnu pripremu, dok je Albanija na papiru najslabiji tim u grupi. Kvalifikacije će biti prilika da damo šansu i mlađim igračicama, raspored je takav da daje mogućnost da sve igračice dobiju priliku za dokazivanje i to moramo da iskoristimo na najbolji mogući način. I za kvalifikacije ćemo se spremati kao za sve naše dosadašnje mečeve jer to garantuje dobar rezultat i ostavrenje cilja, a to je plasman na Eurobasket", rekao je selektor Momir Milatović.

Promijenjen je i sistem kvalifikacija, pa će se mečevi igrati tokom klupske sezone.

Prvi termin je od 21. do 25. novembra, drugi od 20. do 24. februara naredne godine i posljednji termin od 19. do 23. novembra 2016. godine.

Crna Gora do sada je tri puta igrala u kvalifikacijama i izborila plasman na šampionat.

U debitantskom nastupu u Poljskoj prije četiri godine osvojeno je šesto, u Francuskoj prije dvije godine deveto mjesto, a na nedavno završenom šampionatu u Mađarskoj i Rumuniji, izabranice Momira Milatovića bile su sedmoplasirane.

Bonus video: