Poraz košarkaša na startu (video)

Marko Mugoša (15) i Radosav Spasojević (11) su bili dvocifreni u našoj selekciji
78 pregleda 0 komentar(a)
Univerzitetska reprezentacija, Foto: KSCG.ME
Univerzitetska reprezentacija, Foto: KSCG.ME
Ažurirano: 04.07.2015. 07:59h

Košem Ivana Strebkova pet sekundi prije kraja, Rusija je minimalno savladala Crnu Goru na startu Univerzijade u Južnoj Koreji.

Prethodno je Mašan Vrbica bio polovičan sa linije penala. Isti igrač je nakon poena rivala, išao sma ka njihovom košu i bio je fauliran, ali pošto zapisnički sto nije pustio vrijeme kada je trebalo, sudije su vratile loptu ispod koša Crne Gore.

Pokušao je Milutin Đukanović da pogodi trojku za pobjedu, ali se lopta zaustavila na obruču.

"Nesrećno smo izgubili poslije jedne lopte koja je ispala iz koša i njihovih poena u samoj završnici. Žao mi je zbog momaka, igrali su zaista dobro, izuzetno tvrdo u odbrani. Ovo je jedna dobra ekipa Rusije. Ne mogu reći da smo bili nešto super raspoloženi u napadu. Uspjeli smo da se izborimo sa dominantnim Rusima, posebno ispod koša. Zadovoljan sam zalaganjem igrača, pokazali su borbu i htijenje i čestitam im na tome", rekao je Zvezdan Mitrović, selektor „studenata“.

Tokom čitavog meča vodila se velika borba, timovi su se osam puta smjenjivali u vođstvu, a da je rezultat 11 puta bio izjednačen. Rusija je u 33. Minutu došla do maksimalnih pluse sedam (45:52), a nakon minuta odmora Mitrovića, uzvratila je naša selekcija serijom 10:0 (55:52). Ušlo se potom u neizvjesnu završnicu u kojoj je „zbornaja“ imala više sreće i stigla je do dva boda. Sjutra od 13.30 sati po našem vremenu, Crnu Goru čeka duel sa Mongolijom, koja je ubjedljivo poražena od Meksika (90:71).

"To je ekipa koja je za mene nepoznanica ali i ranije sam vam rekao da, činjenica da su na prošlom turniru ostvarili dvije pobjede, ipak nešto govori. To sigurno nisu laici u ovoj igri. Nadam se da ćemo uspjeti da oporavimo igrače poslije ovog nesretnog poraza i spremni uđemo u taj duel. Očekujem pobjedu", optimista je Mitrović.

U posljednjem meču 1. kola u grupi B, Kanada je bila bolja od Švedske (78:61).

Rusija - Crna Gora 63:62 (12:9, 17:18, 15:16, 19:19)

Gvangdžu - Dvorana: „Dongkang gimnazijum“. Gledalaca: 200. Sudije: Nan (Kina), Sukis (Litvanija), Nunes (Brazil).

Rusija: Zaharov 8, Komolov 7. Gudumak 2, Barinov, Zarjazko 2, Ilnitski 1, Klimenko 2, Vikrov 8, Desjatnikov 1, Strebkov 18, Antipov 14, Kulagin.

Crna Gora: Damjanović, Žižić 6, Latković, Kovač, Vrbica 8, Đukanović 9, Mugoša 15, Spasojević 11, Đurišić 6, Sekulović, Nikolić 2, Pajović 5.

Bonus video: