Radonjić još dvije sezone u Zvezdi

1 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: Abaliga.com
Dejan Radonjić, Foto: Abaliga.com
Ažurirano: 30.06.2015. 16:03h

Nakon triple krune, nastavak saradnje je bio očekivan - crnogorski trener Dejan Radonjić produžio je ugovor sa Crvenom zvezdom na još dvije sezone, potvrđeno je danas na sajtu kluba.

Radonjić je klub sa Malog Kalemegdana prošle sezone vodio do istorijskog uspjeha i osvajanja ABA lige, te titule i Kupa u Srbiji, dok je pod njegovim vođstvom Zvezda prvi put igrala Top 16 fazu Evrolige.

"Veliko mi je zadovoljstvo što ću nastaviti da radim u Crvenoj zvezdi. Želje rukovodstva kluba i moje ambcijie su se poklopile tako da smo dogovorili saradnju na još dvije godine. Prošle sezone smo ostvarili vrhunske rezultate i sada će biti veliki izazov za sve nas da pokušamo da to ponovimo", izjavio je Radonjić za sajt kluba.

Za dvije i po godine koliko obavlja funkciju trenera u Crvenoj zvezdi Radonjic je osvojio dva Kupa Radivoja Koraća, šampionski prsten ABA lige i titulu prvaka Srbije i uizborio češće u polufinalu Evrokupa.

Ugovor na godinu je danas produžio i centar Maik Cirbes, i to je drugi igrač Zvezde koji je produžio ugovor poslije Branka Lazića.

"Njemački internacionalac imao je ugovor na jednu plus još jednu sezonu, a poslije fantastičnih igara koje je pružao i velikog individualnog napretka koji je ostvario, Cirbes je odlučio da i naredne takmičarske godine ostane u Zvezdi", navodi se u saopštenju.

Cirbes, koji igra na poziciji centra, je u Evroligi prosječno bilježio 5,9 poena i 3,3 skoka po utakmici, dok je u Jadranskoj ligi imao učinak od 8,8 poena i 4,3 skoka u prosjeku.

Bonus video: