Veljko Mršić novi trener Cedevite

Do sada je kratko je vodio Split, Vareze i Cibonu
142 pregleda 2 komentar(a)
Veljko Mršić, Foto: Kkcedevita.hr
Veljko Mršić, Foto: Kkcedevita.hr
Ažurirano: 29.06.2015. 16:42h

Nakon odlaska Jasmina Repeše u Emporio Armani, uprava Cedevite je brzo riješila pitanje novog trenera.

Povjerenje čelnika hrvatskog šampiona dobio je Veljko Mršić, dosadašnji prvi pomoćnik.

On je u finišu protekle sezone vodio Cedevitu pošto je Repeša dobio poštedu zbog premora.

"Ovo je velika čast i obaveza da klub podignemo na još veći nivo, najmanje da zadržimo ove uspjehe koje smo imali posljednjih sezona. Već sam tri godine u klubu, jako dobro znam situaciju u ekipi, klupske odnose, a i ljudi u klubu mene jako dobro poznaju. Neće nam trebati puno vremena da povežemo konce i složimo ekipu onako kako svi želimo. Pod tim mislim da pokušamo smanjiti oscilacije koje smo prošle sezone imali i automatski igru dignemo za još jednu stepenicu više”, rekao je Mršić za klupski sajt.

Ekipu su napustili Stanko Barać, Ante Delaš, Roko Leni Ukić i Ivan Ramljak. Njihova mjesta popuniće, prije, svega stranci.

"Važno je da su definisane pozicije igrača koje ćemo dovoditi. Idemo na NBA Ljetnu ligu i u Orlando i Las Vegas, sportski direktor Matej Mamić i ja ćemo obaviti dosta razgovora, snimiti situaciju na tržištu pa ćemo nakon toga donijeti odluke. Stručni štab ostaje (pomoćnici Dražen Oreškovič i Dino Repeša) s time da ćemo dovesti još jednog stručnjaka. Riječ je o velikom igračkom, pa trenerskom imenu s kojim smo u završnici pregovora. Govorimo o strancu, a dok ne potpišemo ugovor ne bih ga imenovao, objasnio je Mršić.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri, kratko je vodio Split, Vareze i Cibonu, a prije dolaska na mjesto pomoćnika Repeše, sa juniorima Cedevite osvojio je titulu prvaka Hrvatske.

Bonus video: