Novljanka odvela Srbiju na krov Evrope

Heroina Srbije je iz Herceg Novog - Ana Dabović je i u posljednjem meču na šampionatu bila ubjedljivo najbolja igračica, pošto je ubacila 25 poena, od kojih su četiri vezana za 71:64 riješila sve
140 pregleda 350 komentar(a)
Ana Dabović, Foto: Beta/AP
Ana Dabović, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.06.2015. 18:59h

Ono što nije uspjela ni velika Jugoslavija, uradila je Srbija na krilima košarkašice iz Herceg Novog - Ana Dabović je odvela tim Marine Maljković na krov Starog kontinenta!

U velikom finalu u Budimpešti, Srpkinje su savladale Francusku sa 76:68 i tako je drugi put zaredom ostavile u ulozi vicešampiona.

Fenomenalna Novljanka je i u posljednjem meču na šampionatu bila ubjedljivo najbolja igračica, pošto je ubacila 25 poena, od kojih su četiri vezana za 71:64 riješila sve.

Mlađa od sestara Dabović je izvanredno odigrala nokaut fazu, pošto je u četvrtfinalu protiv Turske ubacila 31 koš, a u polufinalu sa Bjelorusijom 21.

U pobjedničkom timu je odlična bila i Sonja Petrović sa 22 pogotka, dok je starija od sestara Dabović, Milica, upisala svega tri poena.

Ali, pripala joj je čast da podigne šampionski pehar, jer je kapiten prve evropske ekipe koja je izborila plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru...

U poraženom timu je najefikasnija bila Selin Dimer sa 16, Diandra Čalčuang je dodala 15, Sandrin Gruda 14 koševa...

Bonus video: