Milatović: Srećan sam što vodim ove djevojke

"Bilo je veoma teško igrati poslije nesrećnog poraza od Španije u četvrtfinalu", naglasila Nataša Popović
9 komentar(a)
Momir Milatović, Foto: FIBA EVROPA
Momir Milatović, Foto: FIBA EVROPA
Ažurirano: 26.06.2015. 19:04h

Opet sreća nije bila saveznik košarkašica Crne Gore. Nakon poraza u dramatičnom meču od Španije, „crvene” su poražene i od Rusije, pa će se u subotu boriti sa Litvanijom za sedmo mjesto.

"Sve smo pokušali da vratimo djevojke iz teškog stanja nakon teške utakmice i velike krađe koja se desila protiv Španije. Djevojke su bile u šoku poslije četvrtfinala i to se vidjelo na početku utakmice protiv Rusije, jer se ispostavilo da nas je prva četvrtina koštala boljeg rezultata. U poluvremenu sam rekao djevojkama da imamo šansu, da se skupe i odigraju bolje u nastavku, što su one i uradile i bili smo blizu. Stigli smo na tri poena minusa, imali dva-tri zicera koja nijesmo iskoristili i to je na kraju presudilo”, rekao je vidno razočaran selektor Momir Milatović.

Iskusni stručnjak je, kako kaže, ponosan na igračice.

"Nemam šta da prigovorim djevojkama, jer su i protiv Rusije u tri četvrtine pokazale da imaju karakter, a teško bi se bilo koja ekipa povratila poslije onakvog šoka koji smo mi pretrpjeli nakon poraza od Španije. Srećan sam što vodim ove djevojke i čestitam im na svemu, iako ostaje veliki žal što se ne borimo za medalju i za plasman na Olimpijske igre”, zaključio je Milatović.

Centar Nataša Popovioć je objsnila da je neuspjeh protiv „crvene furije” ostavio traga.

"Bilo je veoma teško igrati poslije nesrećnog poraza od Španije u četvrtfinalu. Poraz je ostavio posljedice na ekipu i nijesmo uspjeli da se vratimo. Rusija je kvalitetna reprezentacija, pokazali smo u finišu da možemo da igramo protiv njih, ali je to bilo kasno”, jasan je Popović.

Bonus video: