Za Gušića i Božović svaka pobjeda je velika

Nikola Gušić, u kategoriji do 73 kilograma, u petak se sastaje sa Akilom Đakovom sa Kosova, a ako ga savlada boriće se sa Sedrikom Besijem iz Monaka.
1 komentar(a)
Tanja Božović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Tanja Božović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.06.2015. 16:54h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Od crnogorskih predstavnika u džudou prva će u borbe Tanja Božović koja se u četvrtak, u kategoriji do 57 kilograma, sastaje sa Izraelkom Kamilom Minakavom.

Ako preskoči prvu prepreku čeka je pobjednica meča Letisija Blot (Francuska) – Nora Đakova (Kosovo).

"Od nje sam izgubila prošlog vikenda u Budimpešti na Gran priju, ali je dobro što sam je upoznala. Mislim da imam šansi i da mi je žrijeb bio naklonjen, jer je više od polovine od 26 takmičarki u normi za Olimpijske igre. Daću sve od sebe, nadam se plasmanu makar među 16 najboljih", kazala je Božović.

Nikola Gušić, u kategoriji do 73 kilograma, u petak se sastaje sa Akilom Đakovom sa Kosova, a ako ga savlada boriće se sa Sedrikom Besijem iz Monaka.

"Đakova je veoma talentovan, trenira ga čovjek koji trenira Melindu Keljmendi, koja je jedna od najboljih svjetskih džudistkinja. Nisam radio sa njim na takmičenjima, ali jesam na olimpijskom kampu u Budimpešti i mislim da sam dominantniji i iskusniji. Ako ga savladam, a vjerujem da hoću, mislim da mogu i u treće kolo, jer sam Besija nedavno dobio na Igrama malih zemalja. Veliki motiv je to što bih se u trećoj rundi sastao sa Azerbejdžancem Orujevim, koji je među najboljima u mojoj kategoriji", rekao je Gušić.

Selektor džudo tima Dragan Šćepanović smatra da crnogorski takmičari imaju dosta toga da pokažu.

"Ovo je jedno od najjačih šampionata Evrope u posljednjih 20-ak godina. Za Tanju i Nikolu svaka pobjeda je veoma važna i vrijedna medalje, jer oni su još mladi takmičari. Najvažnije je da daju maksimum. Što se tiče Srđana, od njega se uvijek očekuje dobar plasman. Ne možemo da obećamo ništa, ali zna se da on može svakoga da pobijedi", rekao je Šćepanović.

Bonus video: