Darušafaka dovela i Preldžića i Savaša

Jedan od rijetkih košarkaša koji je igrao za dvije reprezentacije (prvo Sloveniju, sada Tursku, a rođen je u Zenici) nakon osam godina napušta tim iz azijskog dijela Istanbula
1 komentar(a)
Emir Preldžić, Foto: FIBA
Emir Preldžić, Foto: FIBA
Ažurirano: 22.06.2015. 13:59h

Eliminacije u polufinalima Evrolige i šampionata Turske natjerale su Željka Obradovića na totalnu rekonstrukciju Fenerbahčea.

Najtrofejniji evropski trener je odlučio da ne produži saradnju sa Endrjuom Gaudlokom, a izlazna vrata su pokazana i Emiru Preldžiću.

Jedan od rijetkih košarkaša koji je igrao za dvije reprezentacije (prvo Sloveniju, sada Tursku, a rođen je u Zenici) nakon osam godina napušta tim iz azijskog dijela Istanbula.

Kako saznaje specijalizovani košarkaški sajt "Sportando", Preldžić će karijeri nastaviti u redovima Darušafake.

Njegovim putem će i Oguz Savaš, koji je navodno potpisao trogodišnji ugovor sa drugim klubom iz Istanbula. Prije njega, stigli su i Milko Bjelica i Redži Reding iz Albe.

Očekuje se da će otići i Nemanja Bjelica, koji želi da se oproba u NBA, dok je menadžer Bogdana Bogdanovića, Aleksandar Rašković, rekao da će njegov pulen ostati u Istanbulu.

Ko će sve doći, to niko ne zna. Lista imena koja se pominje je predugačka.

Zasada je samo siguran dolazak Bobija Diksona, koji je vodio Karšijaku do senzacionalne titule, a vjerovatno će doći i Džejms Anderson iz Žalgirisa.

Bonus video: