Pobjeda nad Bjelorusijom za povratak nade

Crnogorske košarkašice su, nakon startne tri pobjede, doživjele dva uzastopna poraza.
51 pregleda 1 komentar(a)
Jelena Škerović, Foto: FIBA Europe/H. Bellenger
Jelena Škerović, Foto: FIBA Europe/H. Bellenger
Ažurirano: 19.06.2015. 09:28h

Niz od dva poraza mora da se prekine, ili će završni vikend u Budimpešti ostati samo san za najbolje crnogorske košarkašice .

Prva šansa da se opet uhvati voz koji vodi u glavni grad Mađarske se pruža danas, u obračunu sa Bjelorusijom (15.30 časova).

Pobjeda nad timom koji je u srijedu doživio prvi poraz na šampionatu (od Češke) otvara izabranicama Momira Milatovića vrata četvrtfinala i mogućnost da izbjegnu najtežeg rivala u nokaut fazi.

Poraz ih, pak, gura u jako nezgodnu situaciju, jer im ni trijumf nad Grčkom na zatvaranju grupne faze ne garantuje da bi bile među četiri najbolje ekipe u grupi E.

Pitanje je, međutim, koliko Crna Gora može nakon očajne igre protiv Turske (41:61), a još je i Jelena Dubljević pod velikim znakom pitanja.

"Ništa nije funkcionisalo u našoj igri u porazu od Turske. Dobro smo analizirali taj meč, osjetilo se i odsustvo Jelene Dubljević, koja nije mogla da pruži maksimum i igrala je i pored problema sa povredom. Moramo da se naviknemo da igramo i bez nje, a u preliminarnoj fazi smo pokazali da to možemo, jer smo protiv Češke bez nje i Jelene Škerović, imali sigurnu prednost. Imamo veliki motiv da pobijedimo Bjelorusiju. Vjerujem u ove djevojke, siguran sam da će pružiti maksimum, što je najvažnije, a svjesne su i na kojim segmentima bi trebalo da rade nakon lošeg izdanja protiv Turske", rekao je selektor Milatović.

Ako je poraz od Francuske bio donekle i očekivan, jer je u pitanju vicešampion Evrope i jedan od najvećih favorita za zlato, nemoć protiv Turske je upalila alarm za uzbunu. Samo ga pobjeda nad Bjelorusijom može ugasiti...

"Poraz na startu druge faze nam je posebno teško pao na psihičkom planu. Ali, moramo da zaboravimo na izdanje protiv Turske i okrenemo se duelu protiv Bjelorusije. Neophodno je da izvučemo pouke, da se dobro spremimo i da pružimo maksimum protiv te selekcije. U pitanju je ekipa slična Ukrajini, koju su savladale u Temišvaru, ali je za nijansu kvalitetnija. Moramo da odigramo mnogo bolje nego protiv Turske ukoliko želimo pozitivan rezultat. I dalje vjerujemo u prolaz među osam najboljih, i dalje smo u igri i ne odustajemo", istakla je Škerovićeva.

Bonus video: