Radonjić: Titula u Srbiji draža od one u ABA ligi

7 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: Abaliga.com
Dejan Radonjić, Foto: Abaliga.com
Ažurirano: 17.06.2015. 20:04h

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da će njegova ekipa učiniti sve da ponovo pobijedio Partizan i osvoji prvu šampionsku titulu poslije 17 godina.

Crveno-bijeli vode u finalnoj seriji sa 2:0 i u slučaju sjutrašnje pobjede osvojiće prvu titulu prvaka Srbije poslije 1998. godine.

"Uspjeli smo u onome što smo željeli, napravili brejk i sa 2:0 došli u situaciju da nam je u sljedeća tri meča potreban jedan trijumf kako bismo došli do titule. Svjesni smo da će Partizan dati sve od sebe da pokuša da se vrati i produži seriju. Neće biti nimalo lako, ali uprkos povredama nadamo se najboljem", rekao je Radonjić na konferenciji za medije u dvorani Pionir.

On je izjavio da će najvjerovatnije još jedan meč propustiti Stefan Jović, koji je u prethodnom meču pogođen stolicom u glavu i nije ulazio u igru.

"Situacija je praktično ista, iako smo se nadali drugačije i da će iskoristiti pauzu kako bi zaliječio povredu. Što se tiče udarca koji je dobio sa tribina, Stefan se dobro osjeća. Pod opterećenjem je još uvijek Marjanović", naveo je crnogorski trener.

Radonjić je istakao da bi mu osvajanje titule u Srbiji bilo draže od trofeja ABA lige.

"Postoji euforija, ali moramo da damo maksimum kako bismo bili spremni. Imali smo puno situacija koje bismo mogli da analiziramo slično ovoj. Mentalni odnos tima je maksimalno prisutan i znamo šta je potrebno da uradimo".

Prema njegovim riječima rivalitet na terenu bi trebalo da postoji, ali da ne izlazi iz sportskih okvira.

"Pozvao bih navijače da dođu u velikom broju i navijaju fer. Volio bih da se priča samo o košarkaškim stvarima Želimo da smanjimo njihov kvalitet na najmanju mjeru, Partizan je osvojio mnogo titula, ima dosta igrača sa iskustvom i željeće da produži seriju", zaključio je Radonjić.

Treća utakmica finalne serije plej-ofa Superlige igra se sjutra od 21 sat, a domaćin je Crvena zvezda.

Bonus video: