Milatović: Nisam mogao da prepoznam ekipu

"Utakmicu protiv Turske moramo što prije da zaboravimo i okrenemo onome što nas očekuje u naredna dva meča", naglasila Jelena Vučetić
57 pregleda 6 komentar(a)
Momir Milatović, Foto: FIBA EVROPA
Momir Milatović, Foto: FIBA EVROPA
Ažurirano: 17.06.2015. 16:23h

Selektor košarkašica Crne Gore Momir Milatović bio je razočaran nakon drugog vezanog nuspjeha.

Poslije Francuske, upisan je poraz i od Turske, pa je sada teži put do četvrtfinla.

"Nisam mogao da prepoznam moju ekipu iako smo se pripremali kao za sve prethodne mečeve na šampionatu. Teško je sada govoriti o razlozima ovakvog izdanja, možda je to termin meča, naporan put koji smo imali od Temišvara do Debrecina ili teška utakmica protiv Francuske, ali iznad svega povreda Jelene Dubljević koja je važan igrač u našoj rotaciji i nemoguće je nadoknaditi njeno odsustvo. Nismo ispoštovali ništa od onoga što je dogovoreno prije meča. Znali smo da će Turska igrati zonu, pripremali se za to, ali jednostavno nismo postojali na terenu. I pored tako loše igre, uspjeli smo do kraja prvog poluvremena da smanjimo zaostatak na sedam poena. Vjerovali smo da u nastavku možemo da uhvatimo priključak, ali povreda Dubljević koja je igrala na sopstveni zahtjev i uz rizik, uticala je na naše izdanje, jer je suvišno govoriti koliko je značajna za naš tim. Izgubili smo na startu druge faze, ali očekuju nas još dva meča. I dalje smo u trci za plasman u četvrtfinale, vjerujem u ove djevojke, ali moramo da se skupimo, da napravimo dobru analizu ovakvog izdanja i da pokušamo da se protiv Bjelorusije iskupimo za loše izdanje protiv Turske", objasnio je Milatović.

Mnogo raspoložena za priču nije bila Jelena Vučetić, plejmejker novodaske Vojvodine.

"Nismo dobro otvorile utakmicu i nismo adekvatno odgovorile na njihovu agresivnu igru. Nedostajala nam je Dubljević i bez njenog doprinosa bilo je nemoguće savladati kvalitetnog protivnika kao što je Turska. Moramo da se vratimo na pravi put, podignemo nivo igre i samopouzdanja, kako bi uz odličan pristup, pokušali da savladamo Bjelorusiju. Utakmicu protiv Turske moramo što prije da zaboravimo i okrenemo onome što nas očekuje u naredna dva meča", naglasila je Vučetić.

Bonus video: