Portal Koš magazin počeo da radi

94 pregleda 2 komentar(a)
Koš magazin, Foto: Kosmagazin.com
Koš magazin, Foto: Kosmagazin.com
Ažurirano: 17.06.2015. 16:16h

Elektronsko izdanje nekadašnje revije "Koš", koja je krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina bila veoma čitana u Jugoslaviji, počelo je danas da radi pod nazivom "Koš magazin".

Na internet adresi stariji ljubitelji košarke prepoznaće logo nekadašnje revije "Koš", a ista uređivačka ekipa koja je pripremala štampano izdanje - Aleksandar Ostojić, Bojan Milovanović i Vladimir Stanković radiće novi portal.

Kako su naveli urednici, portal neće objavljivati vijesti, rezultate, tabele, neće se trkati u traženju ekskluziva, već je zamišljen kao poligon mišljenja, tribina na kojoj će svi koji imaju da kažu nešto na aktuelne košarkaške teme, dobiti prostor za iznošenje svojih stavova i komentara.

Kao što je nekadašnji "Koš" okupljao najširi krug saradnika iz cijelog regiona, tako i ovaj elektronski "Koš magazin" otvara svoj prostor svima.

Nekadašnja deviza lista bila je: "Pišite nam, svako vaše pismo završiće u Košu", a sadašnja je malo modifikovana: "Svaki vrijedan prilog završiće na veb-stranici Koš magazina".

"Nadamo se da ćemo vremenom okupiti veliku ekipu kolumnista, blogera, analitičara, svih onih koji znaju da "čitaju košarku" i pišu o njoj. Želja nam je da razmjenom mišljenja, uvijek u akademskom tonu, idejama, predlozima, inicijativama, analizama... ukažemo na pojave, probleme koje treba rješavati, uspehe koje treba ponavljati, iskustva drugih koja se mogu kopirati", navelo je uredništvo portala.

Urednici namjeravaju i da podsjete na velike uspjehe domaće košarke, igračke i trenerske asove koji su pisali istoriju basketa, ali i da postave arhiv sa 65 brojeva "Koša" u PDF formatu.

"Ne trebaju nam pohvale. Treba nam saradnja. Konkretna, konstrutivna, stručna. "Koš" se vratio vama. Vratite se i vi "Košu"", poručili su urednici portala.

Bonus video: