"Ratnici" na korak od titule (video)

Junak trijumfa bio je Stef Kari sa 37 poena (trojke 13-7, sedam asistencija), od čega je čak 17 dao u posljednjoj četvrtini
2 komentar(a)
Stef Kari - Klej Tompson, Foto: Beta-AP
Stef Kari - Klej Tompson, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 15.06.2015. 07:57h

Golden Stejt se nalazi na korak od osvajanja prvog šampionskog prtstena nakon 40 godina - „ratnici” su u petom meču finala plej-ofa pred svojim navijačima savladali Klivlend (104:91) i poveli u seriji 3-2.

Junak trijumfa bio je Stef Kari sa 37 poena (trojke 13-7, sedam skokova), od čega je čak 17 dao u posljednjoj četvrtini, uključujući i dvije trojke u trenucima kada se lomio meč.

„Ova pobjeda nas neće ponijeti. Znamo da još nismo završili posao, tek nas čekaju iskušenja. U svlačionici je vladala atmosfera kao nakon svake pobjede tokom regularnog dijela sezone. Sada se lakše „diše”, pritisak je na Klivlendu i pokušaćemo da u narednom meču dođemo do toliko željene titule”, rekao je Kari.

Kavalirsi su se držali do sredine posljednje četvrtine, kada je Lebron Džejms ppogodio trojku sa skoroe deset metara za prednost (80:79).

Tada je stvari u svoje ruke uzeo Kari, vezao je dvije trojke, pridružio mu se i Andre Igudala. Domaćin se tako odlijepio i meč u laganom ritmu priveo kraju.

Tako je i sjajan učinak Džejmsa ostao u sjenci poraza.

Meč je završio novim tripl-dablom - 40 poena, 14 skokova i 11 asistencija.

Bio je to njegov drugi tripl-dabl u seriji, ali mu je u finišu susreta ponestalo snage.

Pored Karija, u pobjedničkoj ekipi odlični su bili Drejmonda Grina (16 poena, devet skokova), Iguodala je dodao 14 koševa, osam skokova i sedam asistencija.

Leandro Barbosa ubacio je 13, a Klej Tompson 12 poena.

Na drugoj strani Tristan Tompson je imao dabl-dabl učinak (19 poena, 10 uhvaćenih lopti), dok je Džej Ar Smit svih 14 poena dao u prvom poluvremenu.

„Znali smo da moramo da odigramo najbolju odbranu na utakmici u posljednjoj četvrtini, ali to nismo uspjeli. Primili smo čak 31 poena, neki od njih su bili sa linije penala, a većina preko ruke i sa spoljnih pozicija i to nas je ubilo”, objasnio je Džejms.

Voriorsi nisu bili prvaci od 1975, a šansu da prekinu taj post imaće u noći između utorak i srijede u Klivlendu, gradu koji čeka titulu u nekom od najpopupularnijih američkih sportova (košarka, hokej, američki fudbal, bezjbol) više od pola vijeka.

Bonus video: