Crna Gora se poigravala sa Rumunijom

U subotu naša selekcija slobodna
13 komentar(a)
Košarkašice Crne Gore, Foto: FIBA Europe
Košarkašice Crne Gore, Foto: FIBA Europe
Ažurirano: 12.06.2015. 19:24h

Drugu pobjedu na Evropskom prvenstvu ostvarile su košarkašice Crne Gore. Nakon Češke, Jelena Škerović i saigračice su savladale Rumuniju.

Do 8. minuta domaćin je parirao našoj selekciji, a onda je crnogorska reprezentacija napravila seriju 10:2 i odlijepila se na 26:18.

Furiozna igra „crvenih" dama u drugoj četvrtini u kojoj su dozvolile Rumuniji da postigne svega četiri poena. U nastavku je prednost išla do plus 32 (60:28, 25. minut).

„Moram da budem prezadovoljan jer su djevojke od prvog minuta krenule maksimalno ozbiljno. Znali smo da će Rumunija kao domaćin imati veliku podršku navijača, ali smo nametnuli naš ritam i vidjelo se da je kvalitet na našoj strani. U prvom poluvremenu smo pružili i bolje izdanje nego protiv Češke. U nastavku su priliku dobile i mlade igračice, jer će nam sve djevojke biti potrebne u nastavku prvenstva. Očekuje nas dan odmora, a potom i jaka utakmica protiv Ukrajine. Idemo korak po korak iako smo svjesni da smo završili veliki dio posla. Ukrajina će uraditi sve da ostvari pobjedu protiv nas i vrati se u igru. Očekujem još bolju igru nego u prva dva meča i da onda protiv Francuske odlučujemo o prvom mjestu u grupi”, istakao je selektor Crne Gore Momir Milatović.

Nakon ubjedljive prednosti, Milatović je „promiješao” petorku, što su Rumunke iskoristile i ublažile poraz. Koliko su naše košarkašice bile koncentrisane, pokazuje i podatak da su pogodile svih 25 bacanja.

Sjutra je Crna Gora slobodna, a potom dolaze duelu sa Ukrajinom i Francuskom.

„Čestitam domaćinu na fer i korektnoj igri. Bilo je prelijepo igrati u punoj dvorani. Čestitam i mojim saigračicama jer smo pružile bolje izdanje nego protiv Češke na startu što svakako raduje i doprinosi sjajnoj atmosferi u timu. Mi mlade igračice se uvijek trudimo da na najbolji mogući način iskoristimo priliku koju dobijemo. Selektor ima povjerenja u nas, zahvaljujemo se na tome i trudićemo se da što boljim igrama na parketu to i opravdamo. Slobodan dan ćemo iskoristiti da se dobro odmorimo, to je potrebno svim djevojkama, a naročito nosiocima igre. Mislim da možemo da igramo i protiv Ukrajine i Francuske, vjerujem u nas i vjerujem u nove pobjede”, riječi su Jovane Pašić.

Jelena Dubljević je postigla 19 poena (sedam asistencija, šest skokova), Milica Jovanović je upisala 11, Anđelika Robinson 10 (sedam skokova).

U drugom meču u grupi A, Češka je dobila Ukrajinu (80:79).

Rumunija - Crna Gora 61:79 (18:26, 4:25, 18:15, 21:13)

Temišvar - Dvorana: „Temišvar arena”. Gledalaca: 800. Sudije: Panter (Njemačka), Forsberg (Danska), Sukis (Litvanija).

Rumunija: Pop 7, Olah 2, Ursu 8 (1-1), Parau 4, Kursaru, Pavel 4 (2-2), Irimia 2, Paskalau 12 (2-2), Krakiun, Stoiden 2 (2-0), Stonesku 2 (2-2), Marginenan 18 (6-6).

Crna Gora: Raković 4 (2-2), Škerović 5, Jovanović 11 (2-2), Popović 2, Vučetić 5 (2-2), Aleksić 9 (2-2), Dubljević 19 (7-7), Bjelica, Perovanović 8 (6-6), Pašić 2, Vujović 4 (2-2), Robinson 10 (2-2).

Bonus video: