Lisac vjeruje da će ABA liga opstati

2 komentar(a)
Roman Lisac, Foto: ABA LIGA
Roman Lisac, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 12.06.2015. 14:58h

Generalni menadžer košarkaške Jadranske lige Roman Lisac rekao je danas da će u utorak u Zagrebu biti održan sastanak rukovodstva lige, klubova i nacionalnih Saveza i dodao da vjeruje da će biti prevaziđeni svi problemi oko regionalnog takmičenja.

"Na sastanak su pozvani predstavnici klubova, federacija i čelnici lige... Zahvalio bih se srpskoj federaciji, predsjedniku Draganu Đilasu i klubovima, koji imaju volju da se dođe do rješenja", rekao je Lisac agenciji Beta.

Na pitanje da li očekuje da će se doći do rješenja i da će Jadranska liga opstati, Lisac je kratko kazao: "Daj, bože, da se dođe do rješenja... Mislim da će Jadranska liga opstati, jer je to dobro za basket i za cio region".

Košarkaški savez Srbije je ranije ove nedjelje, nakon sastanka s predstavnicima klubova, pozvao klubove, saveze iz regiona i rukovodstvo Jadranske lige na sastanak kako bi se prevazišli nastali problemi.

Predsjednik Dragan Đilas je poslije tog sastanka poručio da je ovakva Jadranska liga prošlost i da mora da se transforimiše i da bude u skladu sa zahtevima Fibe i standarima Evrolige.

Jadranska liga je, odlukom Fiba Evropa od 7. marta, izgubila priznanje Fibe, jer je jedina liga u Evropi koja je odbila da dostavi statusnu dokumentaciju.

Fiba Evropa je zatražila promjenu upravljanja Jadranskom ligom kako bi klubovi i nacionalni savezi dobili šira ovlašćenja. Fiba je zemljama učesnicama ABA lige zaprijetila izbacivanjem reprezentacija iz međunarodnih takmičenja ukoliko se ne riješi vlasnička struktura Jadranske lige ili ako priznaju postojeće takmičenje.

Bonus video: