Golden Stejt izjednačio rezultat u seriji (video)

0 komentar(a)
Kari, Foto: Reuters
Kari, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.06.2015. 07:08h

Golden Stejt je vratio brejk Klivlendu, pobjedom u gostima sa 103:82 (31:24, 23:18, 22:28, 27:12), i izjednačio finalnu seriju plej-ofa NBA lige na 2:2. "Ratnici" su, tako, izbjegli treći uzastopni poraz, i tako ostali na maksimum dva poraza u seriji od početka sezone.

Goste su do pobjede predvodili MVP regularnog dijela sezone Stefon Kari i Andre Iguodala sa po 22 poena, dok je Drajmond Grin dodao 17.

"Večeras smo došli sa mentalitetom pobjednika", rekao je Kari nakon meča.

Klivlend je utakmicu otvorio sa 7:0, ali je Golden Stejt potom zaigrao bolje i na prvi odmor otišao sa sedam poena prednosti. Voriorsi su potom u drugoj dionici stigli i do dvocifrene prednosti.

Tu prednost su održavali do kraja treće dionice kada je Klivlend, predvođen Mozgovim, smanjio na samo tri poena zaostatka. Međutim, Kari je u finišu treće četvrtine postigao tri poena i odveo svoju ekipu na plus šest, što je bio uvod u trijumf Golden Stejta.

Poslije samo dva minuta igre u posljednjoj četvrtini, Voriorsi su ponovo imali deset poena više, da bi ta prednost samo rasla do kraja meča.

Golden Stejtu je u tim momentima dosta "pomogao" i očigledno umorni Džejms, koji nije uspio da ubaci nijedan poen u posljednjoj četvrtini. "Kralj" je meč završio sa "samo" 20 poena (22-7 šut iz igre), dvostruko manje nego na prethodnom meču, ali i u cijeloj finalnoj seriji. I pored lošije partije ponovo je bio na korak od tripl-dabl učinka, jer je upisao i 12 skokova i osam asistencija.

"Bili smo očajni u napadu. Nekada naprosto ne ide", rekao je Džejms poslije utakmice.

U poraženoj ekipi najbolji je bio Timofej Mozgov sa 28 poena, uz 10 skokova.

Naredna, peta utakmica finala NBA lige na programu je u noći između nedjelje i ponedjeljka u Orakl Areni.

Bonus video: