Klivlend izjednačio na 1:1

Iako je Lebron Džejms utakmicu završio sa tripl-dablom (39 poena, 16 skokova i 11 asistencija), junak je bio Metju Deladova pošto je 10 sekundi prije kraja produžetka pogodio oba slobodna bacanja, nakon što je uhvatio loptu poslije neuspješnog napada
0 komentar(a)
Lebron Džejms i Metju Delavedova, Foto: Beta/AP
Lebron Džejms i Metju Delavedova, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.06.2015. 08:17h

U drugoj utakmici finala plej-ofa NBA lige, Klivlend je jutros u Ouklendu, poslije produžetka, savladao Golden Stejt sa 95:93 (20:20, 27:25, 15:14, 25:28, 8:6) i izjednačio rezultat na 1:1 u seriji u kojoj se igra do četiri pobjede.

Iako je Lebron Džejms utakmicu završio sa tripl-dablom (39 poena, 16 skokova i 11 asistencija), junak je bio Metju Deladova pošto je 10 sekunde prije kraja produžetka pogodio oba slobodna bacanja, nakon što je uhvatio loptu poslije neuspješnog napada Klivlenda i iznudio faul.

Klivlend je u regularnom delu propusto priliku da zabilježi trijumf. Samo tri minuta prije kraja imao je 11 poena prednosti, ali je serijom grešaka “prosuo” sav kapital i bez ikakvog razloga doveo pobjedu u pitanje.

Utakmicu je u produžetak odveo Stefon Kari prodorom sedam sekundi prije isteka vremena.

Kari je, međutim, ispao tragičar susreta pošto je sedam sekundi prije kraja produžetka promašio šut za pobjedu, a poslije promašenog slobodnog bacanja Džejmsa dozvolio da mu Iman Šampert ukrade loptu i stavi tačku na meč.

Kari je utakmicu završio sa 19 poena, uz katastrofalno loš procenat šuta - pogodio je tek pet puta iz 23 pokušaja. Najbolji utisak u poraženom timu ostavio je Klej Tompson sa 34 koša.

Kod pobjednika, uz Džejmsa i Delavedovu istakao se Timofej Mozgov sa 17 pogodaka i 11 uhvaćenih lopti.

Naredna utakmica igraće se u noći između utorka i srijede u Klivlendu.

Bonus video: