Golden Stejt poveo protiv Klivlenda u finalu (video)

0 komentar(a)
Kari, Foto: Reuters
Kari, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.06.2015. 07:54h

Ni poenterski rekord karijere u finalima Lebrona Džejmsa (44 poena) nije mogao Klivlendu, i zbog toga što je "kralj" nije pogodio šut za pobjedu (istina iz teške pozicije, za tri poena), nekoliko sekundi prije kraja regularnog dijela meča - Golden Stejt je na svom terenu savladao Kavalirse 108:100, i poveo 1:0 u finalnoj seriji plej-ofa NBA lige.

"Bio sam na mjestu gdje sam htio, napravio sam korak nazad...Ranije sam to pogađao...Ili pogodiš ili promašiš, liga se svodi na to. Mi smo imali naše šanse", rekao je Džejms.

Gosti su odlično počeli meč, u finišu prve četvrtine su imali 14 poena prednosti, ali su "ratnici" preorenuli rezultat u drugom periodu. Ekipe su zatim bile izjednačene i smjenjivale se u vođstvu 13 puta, a regularni dio završen je rezultatom 98:98.

Klivlend je promašio prvih osam šuteva u produžetku, a postigao je samo dva poena, preko Džejmsa, dok su Voriorsi ubacili 10 poena.

Golden Stejt je do pobjede predvodio Stef Kari sa 26 poena i osam asistencija, Klej Tompson ubacio je 21 poen uz šest skokova, a Andrej Iguodala sa 15 poena.

"Bilo je to klasičnih pet minuta koji su nam bili potrebni za pobjedu", rekao je Kari poslije meča.

Sa druge strane, pored 44 poena Džejms je upisao i osam skokova i šest asistencija. Kajri Irving dodao 23 poena, sedam skokova i šest asistencija za Kavalirse, Timofej Mozgov 16 poena i sedam skokova, a Trej Tompson dva poena i 15 skokova.

Irving je, međutim, povrijedio lijevo koljeno u produžetku i njegov nastup u drugoj utakmici je neizvjestan.

Druga utakmica igraće se u nedjelju, a Golden Stejt će ponovo biti domaćin. Šampion NBA lige postaće ekipa koja ostvari četiri pobjede.

Bonus video: