Ilić i Raičković na kampu u Trevizu

"Ovo je potvrda dobrog rada sa mladima", rekao Dragan Vukčević, direktor mlađih selekcija „plavih”
150 pregleda 4 komentar(a)
Raičković, Foto: Privatna arhiva
Raičković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 04.06.2015. 12:18h

Veliko priznanje za Budućnost Voli i crnogorsku košarku. Dva mlada igrača podgoričkog kluba Aleksa Ilić i Petar Raičković , dobili su poziv da od 6. do 8. juna učestvuje na prestižnom „Adidas Next Generation Eurocampu” koji se organizuje u italijanskom gradu Trevizu.

Poziv za ovaj kamp dobijaju najtalentovaniji igrači Starog kontienta u svojoj generaciji.

"Ovo je još jedna potvrda dobrog rada sa mladima i ovim putem ću poželjeti momcima da nastave sa dobrom igram i da požrtvovano treniraju i napreduju", izjavio je direktor mlađih selekcija Budućnost Volija Dragan Vukčević.

Ilić je prošlog ljeta u Budućnost Voli došao iz Sutjeske, ali je u tom klubu proveo i minulu sezonu, igrajući na pozajmici. On i Raičković imaće priliku da uče od vrhunskh stručnjaka.

Sa njima će, između ostalih, raditi bivši trener Portlanda, Filadelfije i Detroita Moris Čiks, potom bivši bek CSKA Moskve Trajan Lengdon, koji je sada u stručnom štabu San Antonija, Lionel Holins (Bruklin), Aleksandar Džikić (Krka)...

Ovo nije prvi put da igrači iz Crne Gore dobijaju priliku da svoje znanje pokažu u Trevizu. Prije Ilića i Raičkovića, pozive su dobili plej Budućnost Volija Nikola Ivanović, Vladimir Dašić, Bojan Dubljević (Valensija), Nenad Mijatović (Maroko), Vladimir Golubović (Unikaha) i Sead Šehović (MZT Skoplje).

Koliko je kamp kvalitetan, pokazuje i podatak da su na njemu učestvovali sada poznati i priznati svjetski igrač - Rudi Fernandes, Nikolas Batum, Danilo Galinari, Andrea Barnjani, Serž Ibaka, Žofri Lovernj, Jan Veseli...

Bonus video: