PRIPREME U BARU

Okupila se univerzitetska reprezentacija

„Crveni” će prvi dio priprema provesti u Baru, a onda idu na turnir u Kinu od 21. do 28. juna
75 pregleda 0 komentar(a)
Mitrović i Sekulović, Foto: "VijestI"
Mitrović i Sekulović, Foto: "VijestI"
Ažurirano: 14.02.2019. 22:23h

Univerzitetska košarkaška reprezentacija  je počela pripreme za Unverzijadu koja se igra od 3. do 14. jula u Gvangžuu (Južna Koreja).

Na okupljanju se našlo samo devet igrača iako se na spisku nalazi 21, ali zbog klupskih i obaveza u A reprezentaciji zbog Igara malih zemalja nisu mogli svi da dođu.

"Na spisku imamo 21 igrača, ali veliki broj neće biti u mogućnosti da odradi uvodni dio priprema, a na neke ne možemo da računamo za ovu akciju. Dubljević i Todorović imaju obaveza u svojim klubovima koji i dalje igraju špansko prvenstvo, dok Nikolića očekuje plej-of u prvenstvu Srbije. Ivanović bi trebalo da se priključi za desetak dana u Baru, jer ima problema sa trbušnim mišićima koji je prisutan već duže vrijeme. Imamo problema i zbog odsustva Đurišića i Pavića, tako da je ekipa desetkovana već na početku priprema za Univerzijadu koja predstavlja izuzetno ozbiljno takmičenje".

"Ostale reprezentacije će nastupiti sa veoma jakim sastavima i očekujemo veoma teško takmičenje. Dvije sedmice ćemo raditi u Baru, potom idemo na turnir u Kini koji ćemo iskoristili za uigravanje tima, a 3. jula kreće takmičenje na Univerzijadi. Vjerujem da ćemo uoči polaska na turnir u Kini, 18. juna, imati jasniju sliku snaga koje će predstavljati našu državu na turniru, a potom i na Univerzijadi. Tada ćemo konkretnije govoriti i o ambicijama, ali i o kvalitetu protivnika, jer čekamo da vidimo sastave u kojima će oni nastupiti u Južnoj Koreji", kazao je Mitrović na konferenciji za novinare u prostorijama Košarkaškog saveza Crne Gore.

Jedan od aduta naše reprezentacije na predstojećem takmičenju biće Mihajlo Sekulović, koji nije govorio o očekivanjima od Univerzijade, ali je najavio naporan rad i maksimalnu posvećenost svih igrača koji su pozvani za ovu akciju.

"Nezahvalno je iznositi očekivanja na početku priprema, ali u svoje i ime svih momaka mogu da obećam da ćemo dati svoj maksimum i da ćemo obaveze ispunjavati na najbolji mogući način. Odlično se međusobno poznajemo i vjerujem da uz dobru atmosferu i naporan rad, možemo da ostvarimo dobar rezultat u Južnoj Koreji", kazao je Sekulović.

Na spisku selektora Zvezdana Mitrovića su Mihajlo Sekulović (Zrinjski), Miroslav Damjanović (Mornar), Luka Đurović (Sutjeska), Nikola Žižić (Sutjeska), Marko Mugoša (Zeta 2011), Milutin Đukanović (Istanbul, Turska), Miloš Latković (Mornar), Vasilije Vušović (Mornar), Marko Kovač (Sutjeska), Mašan Vrbica (Teodo), Nikola Ivanović (Budućnost Voli), Nemanja Radović (Mursija, Španija), Bojan Dubljević (Valensija, Španija), Marko Todorović (Bilbao, Španija), Nemanja Đurišić (Univerzitet Džordžija, SAD), Vukota Pavić (Balkan, Bugarska), Radosav Spasojević (Sutjeska), Danilo Nikolić (Mega Leks, Srbija), Nemanja Gavranić (Vlaznija, Albanija), Aleksandar Milić (Lovćen Basket) i Veselin Kovačević (ABS Primorje). 

Preporučujemo za Vas