Petar Mijović na klupi kadeta, vjerovatno i seniora Albanije

Angažovao ga je Ilir Taflaj, jedan od čelnika saveza
133 pregleda 4 komentar(a)
Petar Mijović, Foto: KSCG
Petar Mijović, Foto: KSCG
Ažurirano: 30.05.2015. 15:41h

Baranin Petar Mijović će ovo ljeto provesti radno. Talentovani stručnjak se privremeno preselio u Tiranu, gdje će voditi brigu o kadetskoj selekciji Albanije, a najvjerovatnije i seniorskoj, koju očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2017. godine.

Za njega je ovo novi izazov u karijeri, ali i prilika da napravi dobar rezultat.

"Jedan od vodećih ljudi njihovog saveza Ilir Taflaj mi je ponudio saradnju. Brinuću ovog ljeta o njihovoj kadetskoj reprezentaciji. Uz nju, jedan od razloga prihvatanja ovog posla je mogućnost preuzimanja njihove seniorske reprezentacije koju očekuju kvalifikacije za EP naredne godine. Nadam se da ću im pomoći u postavljanju nekih temelja i principa rada u mlađim reprezentativnim kategorijama. U iščekivanju sam novog klupskog angažmana i drago mi je da ću nakon osam reprezentativnih godina u Crnoj Gori, radno provesti još jedno ljeto", rekao je Mijović za „Vijesti”.

Mijović se istakao u radu sa mlađim kategorijama Mornara, a potom je došao u Podgoricu, gdje je obavljao funkciju prvog trenera seniorskog tima.

Nekoliko godina bio je pomoćnik Miodragu Kadiji u juniorskoj selekciji Crne Gore, da bi ga nakon toga Luka Pavićević prekomandovao u stručni štab seniorske selekcije „crvenih”.

Bio je saradnik Pavićeviću i u francuskom Roanu, a jedan dio protekle sezone sjedio je na klupi Zete 2011.

Bonus video: