Ostvarili smo više nego što smo očekivali

65 pregleda 0 komentar(a)
Jovović, Foto: Boris Pejović
Jovović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.05.2015. 13:21h

Trener košarkaša Budućnost Volija Igor Jovović bio je u posjeti Srednjoj stručnoj školi „Ivan Uskoković” u Podgorici i održao tribinu na kojoj je odgovarao na pitanja učenika.

Srednjoškolce je interesovalo kako izgleda jedan njegov radni dan, te koji ga poraz najviše boli u tek završenoj sezoni...

"U toku sezone prvi trening počinje u 10.30 časova. Prije toga je okupljanje stručnog štaba oko plana i načina realizacije treninga. Trening traje do 12.30 i nakon toga je obavezan odmor. Poslijepodne je drugi trening koji čini video analiza i šuterski trening", kazao je Jovović i nastavio:

"Kada je u pitanju protekla sezona, zadovoljan sam učinkom, ali u sportu uvijek može bolje. U svakom slučaju ostvarili smo više nego što smo očekivali i priredili smo podgoričkoj publici skoro na svakoj utakmici košarkaški spektakl. Svaki poraz boli, pobjede se brzo zaboravljaju, a porazi najviše pamte. Posebno utakmica protiv Crvene zvezde, kada smo dobijenu utakmicu izgubili u jednom minutu i sve prosuli u vodu".

Šta Vam je sport pružio, a šta oduzeo - pitali su učenici.

"Sport mi je uzeo puno vremena, jer traži posvećenost i odricanje, ali i pruža osjećaj zadovoljstva, ispunjenosti. Kada napunite „Moraču” i pobijedite velikog protivnika, taj osjećaj je nezamjenjiv..."

Koliko je za sportistu važna zdrava i pravilna ishrana?

"Za uspjeh svakog sportiste nije važan samo trening, već i ishrana i odmor. Ove stavke moraju biti jednako zastupljene i bez njih je teško napraviti dobar rezultat. I sami ste svjedoci koliko je rekreativaca u fitnes centrima koji provode vrijeme vježbajući i pokušavajući da naprave rezultat, ali bez pravilne ishrane to je nemoguće".

I za kraj, a kada se već pomenula Crvena zvezda, jedan od učenika pitao je da li bi Jovović volio da naslijedi Dejana Radonjića u beogradskom klubu, s obzirom na to da je isto uradio u Budućnost Voliju.

"U svakom sportu, pa i u košarci, neizvjesno je kada će vas i kuda posao odvesti. Dejan je u Budućnosti napravio sjajne rezultate i sada u Zvezdi ostvaruje vrhunske rezultate... Nikad se ne zna...", zaključio je Jovović.

Bonus video: