Milatović: Posljednje provjere naših reprezentativki pred EP

Podgorica će od petka do nedjelje biti domaćin međunarodnog turnira ženskih seniorskih košarkaških reprezentacija, saopštio je organizator takmičenja, KSCG
0 komentar(a)
Momir Milatović, Foto: Sibenik.in
Momir Milatović, Foto: Sibenik.in
Ažurirano: 28.05.2015. 17:13h

Podgorica će od petka do nedjelje biti domaćin međunarodnog turnira ženskih seniorskih košarkaških reprezentacija, saopštio je organizator takmičenja, KSCG. Na turniru će, osim crnogorske, igrati i selekcije Hrvatske, Bosne i Hercegovine (BIH) i Mađarske.

Crnogorski selektor Momir Milatović kazao je da je podgorički turnir jedna od posljendjih provjera njegove selekcije za Evropsko prvenstvo (EP) u Mađarskoj i Rumuniji.

"Odigrali smo šest pripremnih utakmica koje su pokazale dosta. Te utakmice bile su prioritetne u provjeri svakog igrača koliko može da pruži. Najavili smo ozbiljne ciljeve na EP, koje će biti posljednja šansa ove generacije. Utakmice su pokazale i slabosti i na njima radimo da ih otklonimo do EP", rekao je Milatović na zajedničkoj konferenciji za novinare.

On je kazao da crnogorska reprezentacija i bez Ane Poček i Irene Matović ima kvalitet za dobar rezultat.

"Matović je bila najbolji strijelac lige i sve smo učinili da je socijalizujemo i uključimo u tim. Navike iz klubova i neke druge priče su njoj bile prioritetnije od našeg zadatka. Neprocjenjivo dobru priču smo napravili što smo se odrekli nje, iako smo imali dosta problema oko njenog angažmana", rekao je Milatović.

On je kazao da Matović nije shvatila želje i ozbiljnost crnogorske reprezentacije, kao i takmičenje na kojem će učestvovati.

"Ona je sve to shvatala malo komotnije. Kod mene nema popusta ni za one igrače koji su maksimalni, a ne za one koji nijesu skoncentrisani. Matović je sama sebe eliminisala iz ove priče", rekao je Milatović.

On je kazao da će na EP putovati samo najbolji, navodeći da je atmosfera u reprezentaciji odlična.

Milatović je istakao da nema dileme oko putnika na EP i da je praktično poznat sastav koji će igrati na šampionatu.

Selektor Hrvatske Braslav Turić, kazao je a se nada da će njegova selekcija prikazati dobru košarku, navodeći da forma još nije ni približno onom dijelu na kojem bi trebala biti.

"Nadam se da će nam tri utakmice na turniru omogućiti kvalitetne treninge i da ćemo nakon turnira napraviti iskorak više. Vjerujem da ćemo biti zadovoljni posljendjeg dana turnira, odnosno da ćemo dobiti ono što priželjjkujemo", rekao je Turić.

Selektor BIH Goran Jovanović, kazao je da je za njegovu selekciju velika čast što je pozvana da učestvuje na gurniru.

"Mi smo jedina reprezentacija koja ne učestvuje na EP ove godine. Okupili smo se poslije četiri godine i nalazimo se u fazi upoznavanja. Došli smo da učimo i nadam se da ćemo se, poslije sedam dana priprema, pokazati u dobrom svjetliu. Vjerujem da će reprezentacije imati koristi od igranja protiv nas, a ne samo da treniraju na nama", rekao je Jovanović.

Selektor Mađarske Stefan Svitek zahvalio se KSCG na pozivu za učešće na turniru, navodeći da ćeti mečevi biti sjajna provjera.

"Biće to i prilika da vidimo koliko smo spremni za ono što nas očekuje na EP. Tri dobra tima nastupiće na turniru i lijepo je odmjeriti snage sa nima. Iza nas su četiri sedmice priprema, u tom periodu imali smo dvije provjere protiv Italije. Ovo je prilika da vidimo koliko smo spremni i na kojim segmentima treba da radimo do EP", kazao je Svitek.

Turnir u Podgorici otvoriće duel Hrvatske i Mađarske u 18 sati. Crna Gora će u 20 sati i 30 minuta igrati sa BIH, za subotu je zakazan duel Crne Gore i Mađarske (18), dok će se u nedjelju sastati sa Hrvatskom (18.30).

Šampionat Evrope na programu je od 11. do 28. juna u Mađarskoj i Rumuniji, a Crna Gora će igrati u A grupi, u Temišvaru, sa Češkom, Rumunijom, Ukrajinom i Francuskom.

Bonus video: