Pioniri Plej-ofa novi prvaci Crne Gore

Oni su u finalu završnog turnira savladali Budućnost Voli sa 81:72, a blistao je Jovan Kljajić sa 57 poena, što je jedna od najboljih utakmica u finalima nacionalnog prvenstava u mlađim kategorijama
3 komentar(a)
Plej-of, Foto: Privatna arhiva
Plej-of, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 27.05.2015. 09:33h

Pioniri Plej-ofa iz Podgorice (igrači rođeni 2001. godine i mlađi), novi su prvaci Crne Gore u košarci.

Oni su u finalu završnog turnira savladali Budućnost Voli sa 81:72, a blistao je Jovan Kljajić sa 57 poena, što je jedna od najboljih utakmica u finalima nacionalnog prvenstava u mlađim kategorijama.

Budućnost je sredinom druge četvrtine imala čak 13 poena viška (38:25), ali je tada Plej-of, predvođen Kljajićem, podigao nivo igre početkom drugog poluvremena i preuzeo vođstvo, koje nije ispuštao do kraja.

"Prije svega, izrazio bih izuzetno zadovoljstvo postignutim rezultatom. Osvojeno prvo mjesto, uspjeh selekcije pionira rođenih 2001. godine i mlađih, doživljavamo kao jasnu potvrdu da se sa djecom u našem klubu radi kvalitetno i profesionalno. Naravno, istakao bih da pomenutu selekciju čine vaspitana i talentovana djeca sa kojom je veliko zadovoljstvo raditi", rekao je Zoran Vukčević, trener novog šampiona.

Iako, kako kaže, ne smatra pedagoškim isticanje pojedinačnog učinka, pogotovo ne djece od 14 godina, nemoguće je da se ne pomene učinak Jovana Kljajića. Radi se o jednom od najtalentovanijih igrača u zemlji i regionu.

"Jovan je tokom cijele godine bio nosilac igre, kako pionirske, tako i kadetske selekcije našeg kluba. Svojim fenomenalnim partijama tokom godine izborio je i poziv selektora kadetske reprezentacije i bio član nacionalnog tima do 16 godina koji se u februaru takmičio na međunarodnom turniru u Sakariji (Turska). Tokom sezone, Jovan je pokazao je da je na pravom putu da izraste u izvanrednog igrača, a vjerujem da su opravdane konstatacije mnogih košarkaških radnika u Crnoj Gori da je pomenuti dječak najveći talenat kojeg je naša zemlja imala u posljednjim godinama. Naravno, i na njemu i na drugoj djeci iz kluba je da nastave sa pravilnim i velikim radom u nadi da će u dogledno vrijeme talenat pretočiti u pravi kvalitet u seniorskoj konkurenciji. Posebnu zahvalnost za pomenuti uspjeh klub duguje porodici Jovana Kljajića, i prije svega njegovom pokojnom ocu Ratku, koji je uvijek pružao bezrezervnu podršku našem klubu i koji je bio u pravom smislu te riječi prijatelj kluba i saradnik kakav se poželjeti može. Ovom prilikom bih titulu posvetio njemu, uz veliku zahvalnost Jovanovoj majki Vesni i bratu Stefanu, inače članu naše juniorske selekcije", jasan je Vukčević.

Predvođen trenerima Vukčević i Markom Vukaševićem, Plej-of je treći put u posljednjih pet godina osvojio titulu u Crnoj Gori. Ovaj klub je bio državni prvak i sa generacijama 1997. i mlađi i 1998. i mlađi. Na taj način je potvrđeno da se u Plej-ofu radi na pravi način i da djeca imaju prave uslove za sticanje košarkaškog znanja i napredovanje.

"Iskoristio bih priliku da istaknem ovogodišnju sezonu kao najuspješniju u istoriji kluba. Pored titule osvojene u konkurenciji pionira, velike uspjehe postigle su i juniorska i kadetska selekcija. Juniorska selekcija je nakon odigrane Superlige osigurala plasman na finalni turnir, ali je, ipak, ostala bez medalje, zauzevši četvrto mjesto. Kadetska selekcija je, takođe, imala zapažen nastup u Superligi i osvojila je šesto mjesto. U svakom slučaju, s obzirom na izuzetnu mladost, na djeci je da nastave sa ozbiljnim radom kako bi i dalje postizali ovako zavidne rezultate. Naravno, konačan cilj kluba je da djecu usmjerimo na pravi način i pripremimo za sve izazove koje nosi ozbiljno i profesionalno bavljenje sportom, i da u doglednoj budućnosti neko od ove djece postane i nosilac igre poznatih evropskih klubova i crnogorske reprezentacije", zaključio je Vukčević.

Bonus video: