Džikić: Očekujem da pokažemo energiju i želju

"Za nas je utakmica važna, naše ambicije su jasne", kaže Džikić.
60 pregleda 6 komentar(a)
Aleksandar Džikić, Foto: Aba-liga.com
Aleksandar Džikić, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 13.10.2018. 18:04h

Košarkaši Budućnost volija su vezali dva poraza, oba u "Morači", protiv Crvene zvezde u ABA ligi, te Armanija u Evroligi.

Ekipa Aleksandra Džikića u nedjelju u Laktašima protiv Igokee ima šansu da se vrati pobjedi.

"Znamo da nas čeka vrlo težak posao u Laktašima, protivnik ima kvalitet i veliko iskustvo u ABA ligi. Igraju dobar dio utakmice u formaciji sa dva igrača na poziciji 4, dakle pokušaće da nas rašire i napadnu na taj način. Za nas je utakmica važna, naše ambicije su jasne. Vremena za posebnu pripremu nije bilo, biće umora zbog utakmice Evrolige, ali očekujem da pokažemo energiju i želju", kaže Džikić.

Budućnost je 20. septembra igrala u Laktašima protiv Igokee, u četvrtfinalu ABA Superkupa, i slavila 90:86.

"Nakon teškog meča protiv Milana igramo protiv neugodne Igokee. Na evroligaškom nivou je potrebno svih 40 minuta igrati odlično, jer nema opraštanja grešaka. Teško se protiv evroligaškog tima vratiti sa minus 15 jer sve ekipe posjeduju odličan kvalitet na svim pozicijama. Moramo izvući pouke iz poraza i učiti iz grešaka. Okrećemo se meču protiv Igokee. Ne smijemo potcijeniti naše protivnike, jer je ABA liga kvalifikaciono takmičenje za Evroligu i svjesni smo koliko nam ona znači, kao i šta je naš prioritet", rekao je američki bek u Budućnosti, Edvin Džekson.

Igokea ima polovičan uspjeh u prva dva kola, kod kuće je poražena od Mega Bemaxa, dok je u gostima savladala Cibonu.

„Budućnost je tim koji u svom rosteru ima 14 odličnih igrača, trener ima problem sa tim koga da stavi među 12. Imaju mnogo iskustva, igrače koji znaju kako se osvajaju titule. Očekujem da Džikić osvježi ekipu jer prije nas ima meč protiv Armanija u Evroligi. Njihova energija i njihova cijela hemija će zavisiti od starta u Evroligi. U svakom slučaju, mi se moramo okrenuti nama, dobili smo Cibonu u Zagrebu, imamo elan imamo dobru energiju i veliku želju da u nedelju pokažemo našoj publici da idemo naprijed, a ne nazad. Mi smo kiksali u prvom kolu protiv Mege tako da moramo na neki način vratiti bodove protiv velikih timova, protiv koga to možemo uraditi ako ne protiv Budućnosti, kada ako ne sada“, rekao je Nenad Trajković, trener Igokee.

Nedjeljna utakmica u Laktašima počinje u 19 časova.

Bonus video: