Lebron jači od svega, Klivlend na korak od finala

„Dao sam sve što sam imao“, rekao je Kralj, koji je nakon meča iscrpljen kleknuo na koljena i rukom jako udario u parket, jer je imao grčeve i osjećao veliki bol u koljenu
3 komentar(a)
Lebron Džejms, Foto: Reuters
Lebron Džejms, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.05.2015. 08:07h

Preživio je očajan start, 10 promašenih šuteva na početku meča, grčeve i bolove u koljenu koji su ga u jednom trenutku natjerali da pomisli da odustane...

Preživio je sve i prvim tripl-dablom u ovogodišnjem plej-ofu doveo Klivlend na korak od finala NBA lige.

To je, naravno, Lebron Džejms, koji je sa 37 poena, 18 skokova i 13 asistencija donio Kavalirsima pobjedu poslije produžetka nad Atlantom (114:111) i vođstvo od 3:0 u finalu Istoka.

„Dao sam sve što sam imao“, rekao je Kralj, koji je nakon meča iscrpljen kleknuo na koljena i rukom jako udario u parket.

Nakon što se izborio sa bolom koji je opisao kao najveći u karijeri, Džejms je stigao na korak od svog petog uzastopnog finala, pošto je sa Majamijem po dva puta bio prvak i vicešampion.

Prošle godine je napustio prvi meč velikog finala protiv San Antonija baš zbog grčeva, sada nije želio da odustane.

„Trpio sam bol, ali sada to nije važno. Ne želim sažaljenje i nema odmora. Ako obučem dres i izađem na teren, moram da učinim sve što mogu za tim. Nisam jedini koji se muči, ima grčeve, kojeg nešto boli. Moram da pomognem timu, bez obzira na to kako se osjećam“, poručio je Lebron.

Svojom najvećom zvijezdom je bio oduševljen i trener Dejvid Blat.

„Borio se sa grčevima, ali nije htio da nam dozvoli da izgubimo. Nevjerovatno“.

Džejms je dao i odlučujuće koševe - pri rezultatu 111:109 za Atlantu je nakon pet promašaja pogodio jedinu trojku 36,4 sekundi prije kraja produžetka, a onda i realizovao polaganje za 114:111 na 12,8 sekundi pred posljednju sirenu.

Šelvin Mek nije mogao da izbori novi petominutni dodatak...

U regularnom toku su oba tima mogla da pobjede. Iman Šampert je pogodio samo jedno bacanje 18 sekundi prije kraja, a Džef Tig je promašio trojku uz zvuk sirene.

Tig je bio najbolji u redovima Hoksa sa 30 poena, a Pol Milsap je dodao 22. U domaćem timu opet zbog povrede nije bilo Kajrija Irvinga, a Džejmsu su sa po 17 koševa pomogli Džej Ar Smit (10 skokova) i Metju Delvadeova, dok je Šampert ubacio 15.

Četvrta utakmica se igra u noći između utorka i srijede u Ohaju, u ustaljenom terminu - 2.30 časova po našem vremenu.

Bonus video: