Golden Stejt na korak od velikog finala (video)

Stef Kari meč završio sa 40 poena (trojke 9-7), pet skokova i sedam asistencija
2 komentar(a)
Stef Kari, Foto: Beta-AP
Stef Kari, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 24.05.2015. 07:10h

Golden Stejt još pobjeda dijeli od plasmana u veliko finale, prvo od 1975. godine kada je osvojena treća, posljednja titula u istoriji kluba.

Sastav Stiva Kera je u trećem meču finala Zapadne konferencije prosto pregazio Hjuston pred njegovim navijačima 115:80 i u seriji vodi 3-0.

Blistao je MVP igrač regularnog dijela sezone Stef Kari, koji je meč završio sa 40 poena (trojke 9-7), pet skokova i sedam asistencija.

Plej „ratnika” je oborio i rekord legendarnog Redžija Milera po broju trojki u plej-of mečevima.

Kari sada pored svog imena ima 64 u 13 mečeva, a Miler 57 (22 utakmice).

"Stef je imao zaista odličnu sezonu. Teško je opisati njegove šuteve, jer ne vjerujem da je neko vidio d aneki igrač sa tolikom lakoćom šutira bilo iz driblinga, bilo iz čistih situacija”, objansio je trener Golden Stejta.

Navijači iz prvih redova su pokušavali da ga nekoliko puta tokom meča dekoncentrišu Karija, ali to nije bilo od prevelike pomoći njihovim ljubimcima.

"U tome je draž mečeva na gostovanjima, postoje provokatori i ljudi koji izdvajaju mnogo novca kako bi sjedili u prvim redovima i žele da im se to isplati. Pokušavaju da te uznemire, a ako baš žele da pričaju, nadam se da su spremni i da dobiju odgovor”, bio je jasan Kari, koji je 37 poena dao za tri četvrtine.

Posljednju trojku na meču dao je pet i po minuta prije kraja za 103:73, nakog čega se preselio na klupu.

Što se tiče samog meča, sve je bilo jasno već do poluvremena.

Hjuston je samo na početku vodio sa 7:4, a do kraja prve četvrtine gosti su stekli 12 (30:18), a do poluvremena i 25 poena viška (62:37).

Rokitsi su uspjeli da preokrenu seriju protiv Los Anđeles Klipersa od 1-3 do 4-3, ali istorija kaže da je za njih ova sezona završena. Nema kluba u NBA ligi koji je uspio da se vrati poslije 0-3.

Džejms Harden je dao 17 poena, ali je iz igre šutirao samo 16-3, a pogodio je 10 od 11 slobodnih bacanja.

Džoš Smit je postigao 16, a Dvajt Hauard 14 uz isto toliko skokova.

"Ne možemo da odustanemo. Prošli smo previše bitki da bi završili na ovakav način, sa ovako ubjedljivim porazom. Moramo da pokušamo da se oporavimo i dobijemo naredni meč”, bio je razočaran Harden.

Osim Karija, od gostiju su se istakli Klej Tompson (17) i Drejmond Grin (17).

Četvrti meč na programu je u noći između ponedeljka i utorka (tri sata ujutro) po našem vremenu.

Bonus video: