Predstavljamo rivale Budućnosti u Evroligi: Kako će Darušafaka bez Blata?

"Plavi" će u Istanbulu gostovati 16. oktobra, a u "Morači" će se sa Turcima sastati 11. januara
53 pregleda 0 komentar(a)
Rej Mekalum Darušafaka, Foto: Sportando.com
Rej Mekalum Darušafaka, Foto: Sportando.com
Ažurirano: 02.10.2018. 16:55h

U sezoni 2016/2017. Darušafaka je igrala u Evroligi i praktično je pogurana do četvrtfinala, jer su velike pare bile u igri.

Lani je morala da se vrati u Evrokup, glavni sponzor Doguš je prešao u Fenerbahče, ali je osvojila drugo po važnosti evropsko takmičenje i vratila se u elitu.

Ljetos je potpisala novi sponzorski ugovor, sa moćnim konglomeratom Tekfen, dobila finansijsku stabilnost, ali ostala bez najvećeg aduta - Dejvida Blata.

Slavni trener, koji je bio šampion Evrope sa Makabijem i vodio Klivlend Kavalirse do finala NBA lige, nakon dvije sezone je napustio Dačku i preuzeo Olimpijakos. Nije otišao samo Amerikanac izraelskog porijekla, već i ubjedljivo najbolji igrač prošle sezone, MVP i Evrokupa i finala tog takmičenja, Skoti Vilbekin, koji je novi adut Makabija.

Osim njih, više u gradu na Bosforu nije još nekoliko važnih igrača tima koji je u četvrtfinalu Evrokupa izbacio upravo Budućnost - Džadžuan Džonson, Džejms Bel...

I sada su tu kvalitetni košarkaši, kao što su Džon Dibler i lucidni Letonac Žanis Peiners, NBA epizodisti Džeremi Evans, Rej Mekalum (lani igrao dobro za Unikahu) i Markel Braun, ali je pitanje da li su dostojne zamjene.

Čini se da je za klub iz Istanbula učešće u Evroligi ove sezone maksimum i da Ahmet Džaki i njegovi puleni ne mogu da se nadaju četvrtfinalu. Ako bismo morali da se kladimo protiv kojeg rivala će košarkaši Budućnost Volija moći do pobjede, vjerovatno bi nam prvi izbor bila Darušafaka...

"Plavi" će u Istanbulu gostovati 16. oktobra, a u "Morači" će se sa Turcima sastati 11. januara.

Bonus video: