Klivlend opet bolji od Atlante, Kavsi vode 2:0 u seriji (video)

0 komentar(a)
Lebron Džejms, Foto: Reuters
Lebron Džejms, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.05.2015. 07:47h

Sa Lebronom Džejmsom u timu sve je lakše i dostižno, pa je Klivlend već nakon dva meča finala plej-ofa Istočne konferencije blizu velikog finala razigravanja za titulu, prvog poslije osam godina.

Kavsi su napravili novi brejk u gostima, savladali su Atlantu 94:82 (26:21, 28:28, 30:17, 10:16) i poveli 2:0 u seriji u kojoj se igra do četiri pobjede. Ključna za slavlje gostiju bila je treća četvrtina koju Kavsi dobili sa 30:17.

Sjajnom Džejmsu je falio samo skok za tripl-dabl, jer je meč završio sa 30 poena, 11 asistencija i devet uhvaćenih lopti. Lebron je tako nastavio sa dominacijom u ovoj finalnoj seriji pošto je i u prvom duelu Klivlenda i Atlante bio najbolji pojedinac susreta sa 31 košem, osam skokova i šest asistencija.

Sada još samo dvije pobjede dijele od pete uzastopne titule prvaka Istoka i nastupa u velikom NBA finalu. Protekle četiri sezone Džejms je do velikog finala dolazio u dresu Majamija sa kojim je osvojio i dva šampionska prstena (2012, 2013).

Izuzetnom efikasnošću i u drugom meču sa Atlantom, Lebron Džejms se izjednačio sa Džerijem Vestom na 4. mjestu igrača koji su u plej-of utakmicama postigli 30 ili više poena.

Vest i Džejms su to učinili po 74 puta, a ispred njih su samo Karim Abdul Džabar (75), Kobi Brajant (88) i, bez sumnje, najbolji košarkaš svih vremena Majkl Džordan koji je na 109 utakmica postigao više od 30 koševa!

"Koliko pomaže kada je Lebron Džejms u vašem timu?", ponovio je trener Klivlenda Dejvid Blat pitanje koje mu je postavljeno, "Da li stvarno moram da odgovorim na to?", dodao je Blat.

Lebron je najveću podršku imao u sve boljem Imanu Šampertu koji je dodao 16 poena i četiri skoka, Timofej Mozgov upisao je 10 poena i uhvatio sedam lopti, a Tristan Tompson je pored sedam poena ponovo dominirao pod obručima sa 16 skokova, dok je Metju Delavedova zabilježio 11 koševa, šest skokova i četiri asistencije.

Denis Šreder sa 13 poena bio najefikasniji pojedinac Atlante koja se, poslije dva poraza na svom terenu, nalazi pred ranom eliminacijom u finalnoj seriji iako je u plej-of ušla kao najbolje plasirani tim Istočne konferencije.

"U mečevima plej-ofa potrebno je mnogo, mnogo više. Potrebna je bolja egzekucija, bolje trčanje, bolje čitanje akcija... U svakom slučaju, morate igrati daleko čvršće i jače", rekao je trener Atlante Majk Budenholzer.

Al Horford, Kajl Korver i Džef Tig dodali su po 12 koševa u poraženom timu.

Naredne dvije utakmice igraće se u Klivlendu, a prva od njih već u noći između nedjelje i ponedjeljka.

Bonus video: