PREDSJEDNIK KS SRBIJE

Đilas: Podržavam regionalnu ligu u kojoj će se poštovati srpski klubovi

1 komentar(a)
Dragan Đilas, Foto: BETAPHOTO
Dragan Đilas, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 21.05.2015. 20:08h

Predsjednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas izjavio je danas da podržava regionalnu ligu u kojoj će se poštovati snaga srpske košarke i klubova i iz koje će se obezbjeđivati prolaz u Evroligu.

Đilas je rekao da će sjutra biti održan sastanak lige, klubova i predstavnika Košarkaškog saveza Srbije, na kome će se razmatrati predlozi za organizaciju regionalne lige koji su predstavili FIBA i ABA liga.

"Poznat je moj stav da je regionalna liga u kojoj će se poštovati snaga srpske košarke i srpskih klubova dobra za našu košarku. Ligu sa 12 klubova sa prostora bivše Jugoslavije koji je vode uz podršku Saveza i iz koje klubovi imaju prolaz u Evroligu je nešto što podržavam", naveo je Đilas u saopštenju.

"Takva liga ne može biti vlasništvo privatnih lica, jer je to nešto što FIBA ne prihvata. Sporazum potpisan još 2009. godine između Košarkaškog saveza Srbije i ABA lige, a koji je potpisao i prvi čovjek Evrolige Đordi Bertomeu, jasno pokazuje da to ne prihvata ni Evroliga", rekao je Đilas.

On je dodao da je sjutrašnji sastanak nastavak dobre prakse i da se o svim važnim temama otvoreno razgovara i da se definiše zajednički stav koji će se zastupati u javnosti i pred košarkaškim strukturama.

Uprava košarkaške Jadranske lige juče je na sastanku klubova i uprave u Ljubljani usvojila nacrt novog društvenog ugovora, koji predviđa promjenu vlasničke i upravljačke strukture preduzeća ABA Sidro d.o.o, vlasnika takmičenja.

Na inicijativu klubova, prema nacrtu novog Društvenog ugovora 80 odsto vlasničkih i upravljačkih prava nalazi se u vlasništvu klubova.

Preporučujemo za Vas