Slavni finski sudija drži predavanja u Baru

Predsjednik UKSCG Igor Dragojević je kazao da je zadovoljan što je Bar domaćin FIBA ELITE CAMP, jednog od tri koji postoje trenutno
258 pregleda 0 komentar(a)
jungenbrabd, Foto: Privatna arhiva
jungenbrabd, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 13.10.2018. 09:28h

U Baru se do 15. oktobra održava košarkaške sudijske klinike u organizaciji FIBA, KSCG i UKSCG.

Klinika je okupila 14 sudija, koji će ove godine djeliti pravdu u FIBA Ligi šampiona, a među njima su i dvojica crnogorskih arbitara Zdravko Rutešić i Radomir Vojinović.

Predsjednik sudijske komisije FIBA i predvač je, po mnogima, nekada najbolji arbitar na planeti 54-godišnji Karl Jugenbrand. Finac je drugi put u Baru.

"Ovaj kamp je važan za FIBA koji je dio elitnog programa razvoja sudija. Ovdje radimo sa 14 naših kolega koji će ove sezone biti u Fibinoj Ligi šampiona. Imamo odlične uslove za rad za teorijski praktični dio tako da smo srećni što smo ponovo u Baru, nakon dvije godine", kazao je Jugenbrand za "Vijesti".

Predsjednik UKSCG Igor Dragojević je kazao da je zadovoljan što je Bar domaćin FIBA ELITE CAMP, jednog od tri koji postoje trenutno.

“Drago mi je da je rad UKSCG minulih godina prepoznat i od svjetske košarkaške organizacije FIBA i kao rezultat toga, povjerili su nam organizaciju FIBA ELITE CAMP, jednog od tri koji postoje trenutno. Šef sudija u FIBA Karl Jungenbrand, vodi kliniku sa svojim pomoćnicima Robertom Kjarijem i Majklom Tomsonom”, kazao je Dragojević.

Bonus video: