Mitrović vratio Monako u elitu nakon 24 godine

Pobjedom nad Sen Kentanom u gostima (95:83), tim iz Kneževine je kolo prije kraja osigurao 1. mjesto u Pro B ligi, jer ima pobjedu više od Tulona i bolji međusobni skor
71 pregleda 2 komentar(a)
Zvezdan Mitrović, Foto: Www.bc.khimik.com.ua
Zvezdan Mitrović, Foto: Www.bc.khimik.com.ua
Ažurirano: 16.05.2015. 21:27h

Poslije 24 godine, košarkaši Monaka će ponovo igrati u francuskoj Pro A ligi, a u elitu ih je uveo crnogorski trener, Zvezdan Mitrović!

Pobjedom nad Sen Kentanom u gostima (95:83), tim iz Kneževine je kolo prije kraja osigurao 1. mjesto u Pro B ligi, jer ima pobjedu više od Tulona i bolji međusobni skor.

Večerašnjim trijumfom je ekipa 45-godišnjeg Podgoričanina izbjegla plej-of, u kojem će se osam klubova boriti za još jedno mjesto u eliti.

Bivši pomoćnik u Budućnosti, te trener Mogrena, ukrajinskih klubova Himik, Krivbasbasket, Budiveljnik i Azovmaš, kao i selektor B i univerzitetske reprezentacije Crne Gore, Monako je preuzeo od drugog Crnogorca, Sava Vučevića.

Ekipa iz Monte Karla je sa njim na klupi upisala 17 pobjeda i šest poraza, ali je ukrajinski vlasnik, Sergej Djadečko, odlučio da pozove Mitrovića, čiji način rada odlično poznaje.

Ispostavilo se da je napravio pravi potez - Monako je pod vođstvom Mitrovića upisao devet pobjeda u 10 kola i osigurao plasman u najviši rang, u kojem će igrati prvi put nakon sezone 1990/1991.

Bonus video: