Real ispravlja greške fudbalera

1 komentar(a)
Evroliga, Foto: Euroleague.net
Evroliga, Foto: Euroleague.net
Ažurirano: 15.05.2015. 12:24h

Madrid je u suzama od srijede, kada je Juventus na „Santjago Bernabeuu” raspršio snove o el klasiku u finalu Lige šampiona u Berlinu.

Kiks fudbalera će pokušati da isprave košarkaši najvećeg svjetskog kluba, koji će od danas do petka na svom terenu juriti devetu titulu prvaka Evrope. Tim Pabla Lasa će se u polufinalu sastati sa Fenerbahčeom, na čijoj klupi sjedi čovjek koji ima jednak broj titula kao Real - Željko Obradović.

Legendarni Čačanin je i donio „kraljevskom klubu” jedinu titulu šampiona Starog kontinenta u posljednjih 35 godina, kada je 1995. u Saragosi srušio Olimpijakos (73:61).

"Nema tajni između nas. Real i mi se odlično poznajemo, gledao sam skoro svaki meč Madriđana ove sezone", rekao je Obradović, koji se na zajedničkoj pres konferenciji našalio sa trenerom Madriđana.

"Laso voli da njegova ekipa trči, da izoluje protivničke igrače, igra presing, pik-en-rol u reketu. Još nešto Pablo", uz osmijeh je priupitao slavni Žoc.

Kapiten „merengesa” Felipe Rejes smatra da je eliminacija fudbalera bolna za sve navijače Reala, ali da to nije povećalo pritisak njemu i saigračima.

"Ispadanje fudbalera nije povećalo pritisak na nas, jer je postojao i ranije. Igramo kući i svi već odavno traže od nas da osvojimo Evroligu. Izgubili smo dva posljednja finala, želimo da se iskupimo za to. Igramo u našem gradu, ovo je prava šansa da uradimo nešto veliko pred našim navijačima", rekao je iskusni krilni centar.

Fajnl-for će otvoriti ekipa sa najboljim učinkom ove sezone u Evropi, CSKA, i tim koji je 2012. i 2013. iznenadio sve osvajanjem pehara - Olimpijakos. Svi stručnjaci najavljuju da će ključan biti duel Miloša Teodosića i Vasilisa Spanulisa.

"Bili je ključni igrač Olimpijakosa, ali nije jedini koga moramo da pazimo dobro. Olimpijakos je veliki tim, neće biti lako", poručio je Teodosić, koji je igrao za tim iz Pireja od 2007. do 2011. godine, a u posljednjoj sezoni je bio saigrač sa Spanulisom.

Fenomenalni Grk je pokušao da opusti saigrače.

"Najvažnije je da pokažemo dobar karakter i uživamo. Zahvalni smo što smo na fajnl-foru. Predstavljamo Grčku i treba da budemo ponosni", rekao je Spanulis, čiji je tim u četvrtfinalu izbacio Barselonu.

Danas

Polufinale

CSKA - Olimpijakos (18 sati)

Real - Fenerbahče (21)

Nedjelja

Meč za treće mjesto - 17.00

Finale - 20.00

Bonus video: