Golden Stejt i Atlanta poveli 3:2 (video)

0 komentar(a)
Horford, Foto: Reuters
Horford, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.05.2015. 07:25h

Golden Stejt i Atlanta su stigli do prednosti od 3:2, protiv Memfisa i Vašingtona, u polufinalu plej-ofa Zapadne, odnosno Istočne konferencije.

"Ratnici" su slavili protiv Memfisa u petom meču sa 98:78 i pobjeda ih dijeli od plasmana u finale konferencije.

Stefon Kari, Klej Tompson i Harison Berns postigli su kombinovano 53 koša, što je više od polovine od ukupnog broja poena "ratnika".

Tompson je sa 21 košem bio najefikasniji u pobjedničkom timu, ali i na utakmici. Kari je, uz 18 poena (šest trojki) imao sedam skokova, pet asistencija i čak šest ukradenih lopti, dok je Berns utakmicu završio sa 14 koševa.

"Mislim da sam prije nekoliko mečeva rekao da naša odbrana dobra, ali da nije šampionska odbrana. Pogriješio sam, rekao je trener Golden stejta Stiv Ker.

Mark Gasol i Zek Rendolf bili su, praktično, usamljeni na suprotnoj strani. Gasolov učinak je iznosio 18 poena, 12 uhvaćenih lopti i šest asistencija, a Rendolfov - 13 koševa i deset skokova.

"Njihova lopta ima sjajan tok, što im omogućava da mnogo konkrentije napadaju i ulaze pod koš. Svi. Kada radite tako nešto jako vas je teško zaustaviti", smatra plej Memfisa Majk Konli.

Naredni meč u Memfisu igraće se u noći između petka i subote.

I Atlanta je, takođe, iskoristila prednost domaćeg terena savladavši Vašington sa 82:81, i praktično obezbijedila "majstoricu" na svom terenu. Ukoliko u ukupnom skoru bude uspješnija od protivnika plasiraće se u finale Konferencije prvi put od kako se 1968. godine klub doselio iz Sent Luisa.

Čovjek odluke za Atlantu bio je Al Horford koji je samo 1,9 sekundii prije kraja pogodio za 82:81.

"Nije bili planirano da učestvujem u toj akciji. Ali kada sam vidio loptu u vazduhu, samo sam potrčao tamo", rekao je Horford.

Sa 23 koša, 11 skokova i pet rampi, Al Horford je bio najzaslužniji za pobjedu domaćina, dok su na suprotnoj strani "odskočili" Bredli Bil i Džon Vol.

Bil je sa 23 poena bio prvi strijelac tima, dok je Vol utakmicu završio sa 15 koševa, sedam asistencija i četiri ukradene lopte. Učinak Vola je, bez ikakve sumnje, za poštovanje imajući u vidu činjenicu da je na prvoj utakmici ove serije polomio nekoliko kostiju u lijevoj šaci i da je zbog toga propustio tri naredna meča.

U noći između petka i subote rivali nastavljaju polufinalnu seriju u Vašingtonu.

Bonus video: