Lebron vuče Klivlend, Hjuston izbjegao eliminaciju (video)

Kavsi poveli sa 3:2 u seriji, dok su Klipersi propustili prvu meč loptu za finale Zapada
0 komentar(a)
Džejms Harden, Foto: Beta/AP
Džejms Harden, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.05.2015. 08:32h

Klivlend je u nedjelju veče preživio u Čikagu, a sada je na korak od finala Istoka nakon što je pobjedom na svom parketu (106:101) poveo sa 3:2 u seriji.

Lebron Džejms je odigrao najbolju partiju u ovom polufinalu i predvodio Kavse sa 38 poena, 12 skokova i šest asistencija, a jednako je važna bila i blokada 49 sekundi prije kraja kada je zaustavio Derika Rouza u kontranapadu kod rezultata 101:99.

"Prvo što sam primijetio poslije meča je da nisam imao nijednu izgubljenu loptu. Pokušao sam da budem efikasan, da igram za ekipu i da saigrače učinim efikasnima", rekao je Džejms.

U svemu tome je uspio, jer su doprinos dali i Kajri Irving (25), iako igra pod povredom članka i koljena, Iman Šampert (13), Džej Ar Smit (12), Tristan Tompson (10)...

Čikago je dobro otvorio meč, brzo stekao 10 poena prednosti, ali je pao onog trenutka kada je Rouz počeo da promašuje.

Klivlend je kasnije kontrolisao rezultat, a najveću prednost je imao početkom posljednje četvrtine kada je bilo 17 razlike.

Nikola Mirotić je u odsustvu Paua Gasola imao veću minutažu (igrao skoro 19 minuta) i postigao je 10 poena, uključujući i trojku sa svoje polovine u posljednjoj sekundu treće četvrtine kada je smanjio na 80:71...

Džimi Batler je sa 29 koševa bio najbolji kod Bulsa, Majk Danlivi džunior je dodao 19, Rouz 16.

A Hjuston je izbjegao eliminaciju i savladao LA Kliperse kod kuće (124:103). Sada je 3:2 u seriji za tim iz Grada anđela.

Junak je bio Džejms Harden, koji je upisao tripl-dabl (26 pogodaka, 11 uhvaćenih lopti i 10 asistencija), pa je prva meč lopta Klipersa propala, a drugu će imati na svom parketu.

"Sve je dobro kada pobjeđujemo. Sada želimo da pobijedimo još jednu i vratimo se kući", istakao je Harden.

Harden je pomoć imao i u Dvajtu Hauardu (20+15), pa je na drugoj strani neutralisan učinak Blejka Grifina (30 poena i 16 skokova) i Krisa Pola (22, uz 10 asistencija).

"Bili su skoncentrisaniji od nas. Igrali su kao tim kojem očajnički treba trijumf i zato su i bili bolji", istakao je trener Klipersa Dok Rivers.

Harden je prvi igrač Rokitsa koji je u plej-ofu došao do tripl-dabla još od Stiva Frensisa, koji je to uradio 2004. godine.

Bonus video: