Sutjeska želi neizvjesnu seriju protiv Budućnosti

Ove dvije ekipe su se već sastajale u dva navrata u prvenstvu do sada - oba meča su „plavi” riješili u svoju korist, ali ne tako lako kako su mnogi očekivali
67 pregleda 3 komentar(a)
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.05.2015. 19:00h

Za novog prvaka države u košarci boriće se Budućnost Voli i Sutjeska.

Serija počinje sjutra u „Morači” (18.30 časova) i igraće se na tri dobijena meča.

Iako Budućnost nije izborila plasman u Evroligu može se reći da je imala sjajnu sezonu iza sebe - u ABA ligi je završila druga što je najbolje mjesto do sada, ali se Cedevita ispriječila na putu ka finalu, dok se u Evrokupu zaustavila u drugoj fazi.

Sutjeska je , s druge strane, pokazala najbolju igru kroz regularni dio domaće lige i zasluženo zauzela lidersku poziciju.

Podgoričani su izraziti favoriti, iako ni Nišićani ne žele da se predaju, jer su tokom sezone pokazali kvalitet kroz Erste ligu.

Ove dvije ekipe su se već sastajale u dva navrata u prvenstvu do sada - oba meča su „plavi” riješili u svoju korist, ali ne tako lako kako su mnogi očekivali.

Posebno se pamti prvi duel u „Morači” kada je ekipa Dušana Dubljevića pružila sjajan otpor šampionu uz odličnu igru u napadu.

Tada je Sutjeska poklekla tek u posljednjoj dionici, pa je favorit slavio sa 91:81.

Drugi susret u Nikšiću je bio sličan, a Budućnost je pobijedila rezultatom 94:83.

Trener „plavih” Igor Jovović će imati još jednom priliku da vidi na djelu „svog” igrača Aleksu Ilića (od naredne sezone prelazi u redove aktuelnog šampiona) koji će makar na još tri meča biti protivnik Budućnosti.

Pravdu na prvom duelu će dijeliti Zoran Šutulović (Podgorica), Zdravko Rutešić i Ognjen Jokić (Nikšić).

Bonus video: