Klivlend i Hjuston izjednačili (video)

0 komentar(a)
Lebron Džejms, Foto: Beta/AP
Lebron Džejms, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.05.2015. 07:44h

Klivlend i Hjuston su uzvratili udarac i izjednačili rezultat na 1:1 u pobjedama, u polufinalnim serijama plej-ofa Istoka i Zapada protiv Čikaga i Los Anđeles Klipersa.

Kavalirsi su pobijedili Bulse sa 106:91, zahvaljujući prije svega Lebronu Džejmsu, koji je meč završio sa 33 poena, osam skokova i pet asistencija.

Interesantno, "Kralj" nije pogodio nijedan šut za tri poena (istina iz samo dva pokušaja), ali je gostima zadavao probleme konstantnim prodorima.

“Imamo problema, tako da moram da budem agresivniji nego inače i veoma sam srećan što sam pomogao timu da pobijedi", rekao je Džejms.

Slučajno ili ne, pobjeda Klivlenda i odlična partija Džejmsa poklopila se sa odlukom Lebrona da na glavu vrati famozni znojnik, koji nije od 11. marta (tada je prvi put skinuo poslije 12 godina).

"Traka je bila u svlačionici i odlučio sam da probam. Bilo je vrijeme da se vrati", dodao je Lebron.

Zapaženu partiju u Klivlendu pružio je i Kajri Irving sa 21 poenom, a dvocifreni su bili još i Džejms Džons (17) i Iman Šumpert (15).

U poraženom Čikagu najjači utisak ostavio je Derik Rouz sa 14 koševa i deset asistencija, a efikasniji od njega u redovima Bulsa bio je samo Džimi Batler sa 18 poena.

Nikola Mirotić je na parketu proveo sedam minuta i tri sekunde i upisao je osam poena (za dva poena 3-2, za tri poena 1-0, sa linije bacanja 4-4) i skok.

“Razbili su nas“, kratko je prokomentarisao trener Bulsa Tom Tibodo.

Naredne dvije utakmice igraće se u Čikagu, a prva od njih već u noći između petka i subote.

Džejmsu Hardenu pripadaju najveće zasluge za pobjedu Hjustona protiv Klipersa sa 115:109 i izjednačenje u toj polufinalnoj seriji.

Od ukupno 32 koša, koliko je postigao na ovoj utakmici, Harden je polovinu (16) ubacio u posljednjoj četvrtini. Pritom, imao je i sedam asistencija. Hardenov košgeterski doprinos bio bi sigurno još veći da od 21 slobodnog bacanja nije promašio 13!

“Znao sam da se moj tim ekstremno bori, a na meni je u osnovi bilo da uđem na teren i poguram nas napred. Ispustili smo prvi meč i nismo željeli da se isto osjećamo i poslije druge utakmice. Sada nam slijede dvije teške utakmice, ali povratili smo ritam“, kazao je "Bradonja", koji je zbog četiri lične greške najveći dio treće četvrtine proveo na klupi.

Uz Hardena ponovo je sjajnu partiju pružio Dvajt Hauard ostvarivši novi dabl-dabl učinak - 24 poena i 16 skokova.

Na suprotnoj strani opet je briljirao Blejk Grifin. Sa 34 koša i 15 uhvaćenih lopti bio je najjača karika u lancu Klipersa, ali nedovoljna jer je izostao Kris Pol koji je i ovu utakmicu propustio zbog povrede.

Serija se sada seli u Los Anđeles gdje će biti odigrana naredna dva meča, a prvi od njih u noći između petka i subote.

Bonus video: