Prvi poraz Vašingtona, brejk Memfisa (video)

Houksi poravnali u duelu sa Vizardsima, Golden Stejt izgubio prednost domaćeg terena
1 komentar(a)
Majk Konli, Foto: Reuters
Majk Konli, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.05.2015. 08:15h

Bez najboljeg igrača Džona Vola, koji je povrijedio zglob na lijevoj ruci, Vašington je bio nemoćan protiv Atlante u drugoj utakmici polufinala plej-ofa Istoka.

Houksi su kod kuće slavili sa 106:90 i izjednačili rezultat u seriji na 1:1, prije nego što se okršaji za finale nastave u Di Si-ju.

"Čarobnjancima" je ovo prvi poraz ove sezone u doigravanju (savladali Toronto u prvoj rundi sa 4:0) i bio je neizbježan kada na parketu nije bilo Vola.

"Situacija sa zglobom je bila previše ozbiljna da bismo rizikovali", rekao je trener Vašingtona Rendi Vitmen.

Vol je bio na zagrijavanju pred utakmicu, ali je otpao samo nekoliko minuta pred početak, jer mu je zglob natekao. Vitmen je rekao da nije siguran da će Vola imati u ekipi u trećem meču.

Demar Kerol je sa 22 poena predvodio Atlantu, Pol Milsad i Al Horford su dodali po 18, a dvocifren učinak imali su i Kajl Korver (12) i Kent Bejzmor (10).

Ramon Sešns (21) i Bredli Bil (20) bili su najzapaženiji u poraženom timu.

A Memfis je na Zapadu pobijedio Golden Stejt u gostima i najavio da ima šta da pokaže u polufinalu. U Ouklendu je bilo 97:90, pa je i u toj seriji sada neriješeno (1:1).

Majk Konli je propustio prvi meč, a sada je bio junak Grizlija sa 32 koša, Zek Rendolf je dao 20, Marko Gasol i Kortni Li po 15...

Konli se pojavio s maskom preko lica, nedavno je imao operaciju, ali na terenu nije imao konkurenta.

"Mogu da igram i na osjećaj. Ne moram sve ni da vidim", rekao je Konli.

Kari je MVP titulu proslavio sa 19 pogodaka, šest asistencija i pet skokova, ali je izostala pomoć Kleja Tompsona, kojem je pakleni defanzivac Toni Alen dozvolio samo 13 poena (pet izgubljenih lopti).

Bonus video: